Финалът в Шампионската лига през този сезон ще се проведе

...
Финалът в Шампионската лига през този сезон ще се проведе
Коментари Харесай

Преместиха финала на Шампионската лига от Русия

Финалът в Шампионската лига през този сезон ще се организира на стадион " Стад дьо Франс " в Париж вместо в Санкт Петербург. Това реши УЕФА на изключително съвещание през днешния ден. 

Решението на европейската футболна централа е в отговор на съветската военна инвазия в Украйна. Финалът на най-важния европейски клубен шампионат ще се организира на 28 май на националния стадион на Франция.

От УЕФА също по този начин оповестиха, че съветският и украинският народен тим, както и клубните отбори от двете страни, би трябвало да играят домакинските си мачове на безпристрастен терен за неустановен интервал от време. 

И двата отбора са забъркани в баражите за присъединяване във финалите на Мондиал 2022, като Русия трябваше да семейства в Москва на Полша на 24 март и при триумф да срещне Швеция или Чехия, още веднъж в Москва. От своя страна Украйна гостува на Шотландия в Глазгоу, а при победа ще гостува не Уелс или Австрия.

Единственият тим от двете страни в европейските клубни шампионати е Спартак (Москва), който взе участие в Лига Европа и през днешния ден ще научи противника си за осминафиналите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР