Финалът на , за която ви бяхме споделили, бе белязан

...
Финалът на , за която ви бяхме споделили, бе белязан
Коментари Харесай

Финалът на Sofia Restaurant Week: Еко и гурме в едно

Финалът на, за която ви бяхме споделили, бе белязан от малко по-различно прекарване. На 14 май се състоя обиколка на Витоша с електрически коли, предоставени от Volkswagen и ръководени от професионални водачи.



Снимка: webcafe.bg

В слънчевата неделна заран 27 приключенци се срещнаха в „ Порше София Изток “. Там те се любуваха на ароматно кафе, освежаващи коктейли с френски аперитив „ Лилет “ и закуска, до момента в който в това време разглеждаха другите модели електрически коли.



Снимка: webcafe.bg

Всички бяха въодушевени да посетят заведенията за хранене, предложени от Sofia Restaurant Week , надявайки се да намерят ново обичано място отвън града, където чистият въздух и свежата природа са на една ръка разстояние. Голяма част от гостите бяха изкушени от шанса в границите на един ден да пробват три нови ресторанта – Sage Bistro, Lazy life & food и „ Арабия “. На участниците бе предоставена опцията за избор на електромобил от цялата серия на VW: компактният e-Up, e-Golf; хибридите Golf GTE и първокласният Passat GTE 2017, а още в самото начало на своето пътешестване те усетиха преимуществата на несравнимото преживяване да пътуваш с този тип транспортно средство.

Първата спирка от обиколката бе, намиращо се в с. Бистрица. Основано от опитните кулинари Ники и Иво, то дава чувство за топлота и уют с интимната си конюнктура и достоверен интериор. Двамата братя се сплотяват, с цел да показват на посетителите си най-хубавата храна, приготвена от свежи артикули и подправки и поднесена с внимание. Групата бе посрещната от Кристиян Йовчев – притежателят на Moulin, виненият сътрудник на S ofia Restaurant Week . Той показа лекото пенливо вино Miraflors Blanc, което е подобаващ избор за пиво по време на обяд. Произведено e от лозя, ситуирани наоколо до Средиземно море.



Снимка: Галина Петрова

Менюто включваше брускети с телешко карпачо, домати и маслини, скаридка с канапе от краставичка и мус от крем, брускета с домашно маринована сьомга, каперси и червен салатен лук (предястие) и ризото с пресни аспержи и манатарки (основно ястие).

Лифт „ Симеоново “ по-късно води групата до една от най-популярните гурме дестинации в София –. Мисията на това място с извънредно съвременен дизайн е да помогне на посетителите си да забавят темпото и да си починат от забързаното всекидневие. Сервираното предястие бе селекция от печен на пещ патладжан, хумус с хлебче от смокини и билков омлет с прошуто и рукола.



Снимка: webcafe.com

Основното меню се състоеше от лаврак и „ Пат тай “ (тай жанр нудли) с уакаме и скариди и парченце от Япония – „ кацо буши “ (изсушена кожа на риба звук, която стартира да се движи, когато е топла).



Снимка: Sofia Restaurant Week

Последното посетено заведение бе в кв. Бояна. Сервираните два разнообразни десерта – саралия и тирамису, се допълваха идеално от кафе и арабски чай.



Снимка: Галина Петрова

Интериорът, съчетаващ ориенталски разкош – злато, кадифе, пердета и вълшебен лампи, те придвижва непосредствено в Близкия изток. Групата опита и наргиле със селекция от няколко усета, препоръчани от наргиле съветник. Всъщност това бе съвършеният свършек на един ден, изпълнен с изненади, вкусна храна и нови другари.

С поддръжката на Sofia Restaurant Week
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР