Финала на строително-ремонтните дейности във факултет Техника и технологии“ в

...
Финала на строително-ремонтните дейности във факултет Техника и технологии“ в
Коментари Харесай

Приключи мащабният ремонт на техническия факултет на Тракийския университет  

Финала на строително-ремонтните действия във факултет „ Техника и технологии “ в Ямбол инспектира през днешния ден ректорът на Тракийския университет доцент Добри Ярков. 

Ремонтът, за който на 13 февруари образователното заведение подписа контракт с Националния поверителен екофонд за възстановяване енергийната успеваемост на постройките на факултета, протече при усложнена конюнктура и в условия на COVID-19, само че завърши в период.
Проектът предвиждаше строително-монтажни работи за възстановяване на просветителната инфраструктура посредством пакет от енергоспестяващи ограничения. Максималната му стойност е 894 402,88 лв., от които 85% се финансират от като екофонда. 

В постройката на факултета е сложена топлоизолация на външните стени, подовете, покривите на образователните корпуси и столовата. Амортизираната дървена дограма е сменена с нова от алуминиеви профили с пресечен термомост и двоен стъклопакет с вътрешно К стъкло. 

Монтирани са и 92 нови алуминиеви радиатора и е построена слънчева апаратура от 5 слънчеви панела. Те са свързани с монтаж на нов бойлер с размер 1000 литра, с които се обезпечава битова топла вода за кухненския блок на столовата. Осветителните тела са сменени с енергоспестяващи лампи във всички корпуси.

Очаква се енергоспестяващият и екологичният резултат да се изрази в понижението на въглеродния диоксид с 207 тона годишно, възстановяване на просветителната инфраструктура и комфорта в постройките на техническия факултет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР