Филмите, създадени по книги, са наистина много. Малко обаче са

...
Филмите, създадени по книги, са наистина много. Малко обаче са
Коментари Харесай

Кои са най-добрите филми, правени по книги

Филмите, основани по книги, са в действителност доста. Малко обаче са положителните. И това се получава по този начин, защото да се обхване наличието на цялостен разказ в двучасова екранизация не е по никакъв начин лесна работа. Но идващите 10 заглавия несъмнено са измежду тези, които си заслужава да изгледаме (и прочетем) - точно те ни потвърждават, че задачата да се филмира книга може и да е сложна, само че не и невъзможна.

" Гордост и предубеждения "  (по книгата на Джейн Остин)

Класическата любовна история по книгата на Джейн Остин е приспособена неведнъж. Точно версията с присъединяване на Кийра Найтли и Матю Макфейдън обаче се смята за най-хубавата, тъй като е с най-реалистичен метод.

" Магьосникът от Оз "  (по книгата на Лиман Франк Баум)

Класиката от 1939 година с присъединяване на Джуди Гарланд си заслужава да се изгледа най-малко един път в живота. Забележителна за това време е използването на Technicolor, а запаметяваща се е също и музиката. Достатъчно е единствено да споменем осъществяването на " Over the Rainbow ".

" Малки дами "  (по книгата на Луиза Мей Олкът)

Не без причина са правени цели седем акомодации на книгата " Малки дами ". Все отново полуавтобиографичният разказ на Луиза Мей Олкът за сестрите Мег, Джо, Бет и Ейми е считан за класика. Освен това към момента е също толкоз баснословен, колкото и когато е оповестен през 1868 година За най-хубавата интерпретация на " Малки дами " пък е считана най-новата - тази с присъединяване на Лора Дърн, Мерил Стрийп, Сърша Ронан и Флорънс Пю.

" Дяволът носи Прада "  (по книгата на Лорън Уайзбъргър)

В този филм Мерил Стрийп влиза в ролята на най-студената, най-страшната и най-плашещата шефка на стилното списание Runway. Нейна цялостна диаметралност пък е героинята на Ан Хатауей - профан, въобще не е в крайник с трендовете, само че се счита за сериозна журналистка. Учудващо е по какъв начин двете обаче някак съумяват да се сработят. Точно тази интерпретация на книгата на Лорън Уайзбъргър е отличена точно поради превъзходните осъществявания на двете актриси.

Поредицата " Хари Потър "  (по книгите на Дж. К. Роулинг)

Едва ли в края на 90-те години на предишния век някой би предположил, че поредицата " Хари Потър " (както книгите, по този начин и филмите) би се трансформирала във феномена, който към момента следим. Читатели и фенове не престават да са захласнати от историята за " момчето, което оцеля " и приключенията му в света на магьосниците. Десетилетия по-късно безконечните тематики за другарството и любовта са също толкоз завладяващи както когато ги четем, по този начин и когато ги гледаме.

" Мълчанието на агнетата "  (по книгата на Томас Харис)

Ако към този момент сме гледали кино лентата по книгата на Томас Харис, то надали има по какъв начин да сме не запомнили една от най-ярките подиуми в него. В нея Антъни Хопкинс, който е в ролята на Ханибал Лектър, пита героинята на Джоди Фостър: " Е, Кларис... стопираха ли агнетата да крещят? " В случай че пък към момента не сме гледали кино лентата, време е да наваксаме пропуща си.

" Изкуплението Шоушенк "  (по книгата на Стивън Кинг)

" Изкуплението Шоушенк " към момента е на позиция номер едно в класацията на IMDb на най-високо оценените филми. Вече считан за класика, филмът продължава да е обичан както на фенове, по този начин и на критици. В случай че още не сме го гледали, добре е да имаме поради да се подготвим за драма. Но не просто каква да е, а трагична история за пандизчии, в която вярата е измежду основните герои.

" Джурасик Парк "  (по книгата на Майкъл Крайтън)

За да бъде филмът по книгата на Майкъл Крайтън част от този лист очевидно има нещо привличащо в история, в която динозаврите преследват хора. Е, усети всевъзможни. Разбира се, в екранизацията има известно прекрачване на границите на науката, както и надменност пред природата, само че както се споделя - на филм като на филм.

" Кръстникът "  (по книгата на Марио Пузо)

Криминалният филм по книгата на Марио Пузо е възхваляван поради актьорските осъществявания в него, архетипните герои, както и множеството реплики, които евентуално се цитират на всяка минута все някъде по света. В фрагментите на " Кръстникът " има доста символистични детайли, историята не е елементарна, само че пък филмът самичък по себе си не е комплициран за следене. Ако още не сме му дали късмет, в този момент му е времето да го създадем.

Поредицата " Властелинът на пръстените "  (по книгите на Дж. Р. Р. Толкин)

Тук няма смисъл от празнословие. Екранната поредност от филми " Властелинът на пръстените ", основана по книгите на Дж. Р. Р. Толкин се счита за една от най-хубавите, и то освен във фентъзи жанра, а въобще в киното. Доказателство за това, че историята към момента владее почитателите си е фактът, че в този момент можем да гледаме и Rings of Power - сериалът, чието деяние се развива хиляди години преди събитията от " Властелинът на пръстените ", припомнят от Glamour.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР