Филмите от златната колекция на българското кино ни разсмиват и

...
Филмите от златната колекция на българското кино ни разсмиват и
Коментари Харесай

Трагичните любовни истории в българското кино, които вълнуват и до днес

Филмите от златната сбирка на българското кино ни разсмиват и до през днешния ден със своята откровеност и неподправеност. Има и такива, които не стопират да ни трогват и вълнуват, разказвайки трагични любовни истории.

В богатата , имате опцията да се потопите изцяло в света на предишното с най-емблематичните родни филми. Трогателни и до болежка откровени, неслучайно не стопираме да се връщаме към тях, с цел да се насладим на майсторското осъществяване на обичани артисти и завладяващия сюжет, съчетани с незабравима музика.

Днес взехме решение да ви напомним 6 тъжни любовни истории, на които може да се отдадете в идните мрачни и дъждовни дни в платформата на EON. Тези филми разкриват силата на любовта, която от време на време може да остави рани в сърцето, само че в никакъв случай не стопираме да се стремим към нея.

 бг кино imdb

Маргарит и Маргарита “
Този филм от 1989 година споделя една любовна история, която демонстрира какъв брой изродена и лицемерна може да бъде управническата система в социалистическа България, както и до какви трагични последствия може да докара . Страстната обич на двамата възпитаници, съдбовно свързани с идентичните си имена (в функциите Христо Шопов и Ирини Жамбонас) се трансформира в скандална история за ревнивост, принуждение и корист с власт.



Парчета обич “
Тази драма от 1988 година наблюдава ориста на три двойки, които живеят изолирани от света, погрешни на сътрудниците си, създаващи мимолетни връзки между тях, което им носи възприятие за виновност и неизбежност. Никой от тях не е удовлетворен и благополучен от живота си, само че изходът от житейската им обстановка наподобява неосъществим . В функциите влизат Люба Русева, Жорета Николова, Ирина Черкелова, Ивайло Христов, Александър Трифонов, Валентин Маринов и други

 бг кино imdb

„ Осъдени души “
Филмът излиза през 1975 година, 30 години след публикуването на романа на Димитър Димов. Тази трагична и съдбовна любовна история се развива на фона на следвоенна Испания, а основните герои са двама обречени страдалци – британската аристократка Фани Хорн (в ролята Едит Салай) и отец Ередия (Ян Енглерт) – духовник от йезуитския медал на Игнасио де Лойола. Филмът безупречно предава цялата трудност на драмата на героите , а композициите на Митко Щерев остават измежду безконечните класики на българската музика.

Не си отивай “
Този филм от 1976 година е продължение на безконечната класика „ Момчето си отива “. Главният воин Ран (в ролята Филип Трифонов) е женен, само че среща още веднъж тогавашната си обичана Тинка (Невена Коканова) и старите усеща заплашват да разрушат живота му.

 бг кино imdb

„ Крадецът на праскови “
Този паметен филм буди интерес до през днешния ден колкото с вълнуващия сюжет, основан от Емилиян Станев, толкоз и с трагичната любовта история от снимачната площадка . Фон на трагичните събития е Велико Търново - един град, превзет от ужаса на Първата международна война. Невена Коканова изиграва ролята на една жена с опустошена душа, а героят на Раде Маркович е заточеник , търсещ плод, с който да засити убийствения апетит. Резултатът е една от най-тъжните, само че и красиви любовни истории в българското кино.

 бг кино imdb

Вчера “
Тази драма от 1987 година роди едни от най-емблематичните цитати от български филми, само че и визира съществени тематики, разказвайки за живота на учениците от елитна гимназия-пансион в края на 60-те години на XX век. А несбъдната обич на Дана (София Кузева) и Иван (Христо Шопов) вълнува дружно с безконечните тематики за справедливостта, свободата и другарството

Внушителна видеотека в комфортно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от  , на вашето отдалечено. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията съгласно вашите ползи и желания. Те са комфортно разпределени в обособени жанрове.  Каталогът се обновява непрестанно, тъй че в никакъв случай няма да скучаете. Филмовото наслаждение е обезпечено!

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР