Филми с доминиращо женско присъствие, се представят по-добре в бокс

...
Филми с доминиращо женско присъствие, се представят по-добре в бокс
Коментари Харесай

Филмите с доминиращи женски образи се предпочитат пред тези с главни мъжки роли

Филми с преобладаващо женско наличие, се показват по-добре в бокс офиса от тези с водещо мъжко наличие. Това е посочило ново проучване, въодушевено от придвижването "Времето изтече ", борещо се за равнопоставеност на дамите и мъжете в шоубизнеса, съобщи Асошиейтед прес.

Изследването е дело на компанията за асортимент на гении Агенция за изобретателни създатели и на софтуерната компания Шифт 7. За задачите му са били оценени 350 кино лентата от целия свят, чиято премиера е била в интервала 2014-2017 година От тях 105 са били избрани като продукции с водещо женско наличие, а 245 - с водещо мъжко наличие.

Изследването е открило, че филми, минали през теста Бехдел, се оправят по-добре в бокс офиса също. Въпросният тест, фиктивен от основателя на комикси Алисън Бехдел, прави оценка филмите, които включват два женски персонажа, водещи диалог за нещо друго от мъжа.

Изследователите открили, че всеки филм в бокс офиса, донесъл 1 милиард $, включително "Междузвездни войни: Силата се пробужда ", "Джурасик свят " и "Красавицата и звяра ", е минал сполучливо теста Бехдел. Сред филмите, които са коствали над 100 милиона $, тези, които се минали през теста Бехдел, са събрали облаги от приблизително 618 милиона $ в целия свят. Филмите коствали над 100 милиона $, които не са минали през теста Бехдел, са събрали по-малко доходи, приблизително 413 милиона $ по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР