Филми, които прекрачват всички граници“ – това е мотото на

...
Филми, които прекрачват всички граници“ – това е мотото на
Коментари Харесай

Жени-режисьорки в София ДокуМентал

„ Филми, които прекрачват всички граници “ – това е мотото на следващото издание на фестивала „ София ДокуМентал “, който стартира на 7 септември и ще продължи до 14 септември. 40 кино лентата, 8 дни, 7 тематични секции, 3 местоположения, 2 награди – това е фестивалът в числа, само че зад тях стоят напъните на уредниците от Балкански документален център, фондация „ Конрад Аденауер “ и Чешки център, които ни демонстрират най-хубавото от актуалното международно писмено кино с награди от „ Сънданс “ и „ Берлинале “, номинации и оценки „ Оскар “.

Общото сред всички заглавия е фокусът върху човешките права и смелостта на хората да отстояват свободния си избор, воля, вяра, политическа принадлежност, полова еднаквост, право на глас. Затова и уредниците са избрали слогана „ Do cross the line “, с който канят феновете да се освободят от задръжки и предубеждения, да прекрачат всички граници и да гледат едно по-различно и смело кино.

След миналогодишното издание, провело се по насила онлайн, в този момент срещата с публиката ще е очи в очи на определени арт места – в подкуполното пространство на Ларгото, Дома на киното и Чешкия център. Филмите са обединени тематично в 7 секции, а тази година фестивалът има и спортна стратегия. Чуйте повече за „ София ДокуМентал “ от режисьорката Мартичка Божилова в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР