Филмът Зеленатакнига на американския режисьор Питър Фарели спечели наградата на

...
Филмът Зеленатакнига на американския режисьор Питър Фарели спечели наградата на
Коментари Харесай

„Зелената книга“ спечели наградата на публиката в Торонто

Филмът " Зелената книга " на американския режисьор Питър Фарели завоюва премията на публиката на кинофестивала в Торонто , оповестиха международните осведомителни организации.
 
Във кино лентата лауреатът на Оскар Махершала Али е в ролята на пианиста Дон Шърли на турне в американския юг през 60-те години на предишния век.  Виго Мортенсън е в ролята на негов водач и защита. По пътя те употребяват пътеводителя " Зелена книга " за безвредните места, където могат да отсядат чернокожи.
Toronto: 'Green Book' may be the contender no one saw coming
— Hollywood Reporter (@THR) Наградата на публиката на кинофестивала в Торонто е една от най-очакваните в киноиндустрията, тъй като всички печелили я продукции от 10 години са получавали номинация и за Оскар за най-хубав филм.
 
Някои експерти предричаха триумф на " Зелената книга " още преди премиерата, тъй като Питър Фарели е от тандема, основал комедии като " Ах, тази Мери " и " От малоумен по-глупав ". Реакцията на публиката към кино лентата беше възторжена, съобщи Асошиейтед прес.
The long standing ovation for at. Yep, they loved it.
— Richard Houlihan (@RichHoulzy1991) На второ място в желанията на публиката за огромната премия на кинофестивала в Торонто е " Ако Бийл стрийт можеше да приказва " на режисьора Бари Дженкинс . След него е " Рома " на Алфонсо Куарон . Мнозина бяха сюрпризирани, че " Роди се звезда " на режисьора Брадли Купър с Лейди Гага в основната роля не попадна в челната тройка.

 
Миналата година премията на публиката на кинофестивала в Торонто завоюва филмът " Три билборда отвън града ".
 
Награди бяха присъдени също на документалния филм " Свободно соло " за катерача Алекс Хонолд и на " Човекът не усеща болежка " на Васан Бала за хорър.-->
 
Виетнамският филм " Третата брачна половинка " беше отличен в категорията за азиатска продукция, а " Изчезването на светулките " на Себастиан Пилот - за най-хубав канадски филм. 
 
На 43-ото издание на кинофестивала в Торонто бяха показани 300 кино лентата от 74 страни от 6 до 16 септември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР