Филмът за Ара Маликян Живот между струните спечели най-големата награда

...
Филмът за Ара Маликян Живот между струните спечели най-големата награда
Коментари Харесай

Филмът, който разплака зрителите, спечели наградата Goya

Филмът за Ара Маликян „ Живот сред струните ” завоюва най-големата премия на испанското – оценката Goya за най-хубав документален филм. Лентата е дело на Наталия Морено – дамата до именития цигулар, която е испанска актриса и режисьорка. На блестящата гала в Малага двамата бяха бурно приветствани от публиката.

„ Благодаря на родителите му, че е толкоз свободен и благополучен “, искрено показа Наталия.

Испания, изключително през последните десетилетия, си завоюва репутацията на място, където се основават. Известни кино фестивали се организират из цялата страна, а испанските филми непрекъснато печелят награди, имат номинации и натрупат популярност за .

„ Живот сред струните ” преди време беше почетен и с испанския кино приз Forque. Тогава в киносалона проблясваха сълзи в очите на публиката. Испанците обичат и доста ценят своя Ара. Не единствено поради необикновената му персонална история, почтена за. Но и тъй като към този момент 20 години украсява със своя извънреден нюанс испанската сцена.



Роден на 14 септември 1968 година в Бейрут, Ливан, Ара от дребен се учи да свири на  под вещото управление на своя татко, а на 12 години изнася и първия си концерт.

40 години бащата на Ара събира и пази мемоари и документи за фамилната им история. Сега с кино лентата си за Ара режисьорката Наталия Морено прави дълбокосмислен жест към бащата и демонстрира, че неговият наследник е жив и е един от най-блестящите международни музиканти.

Имам доста арменски другари и нееднократно съм уважавала с наличието си събитията, с които означават паметта на тези, които са починали по време на арменския геноцид. Филмът „ Живот сред струните ” споделя точно за този драматичен фрагмент от историята на арменския народ, за на бежанците сред Азия и Европа, за 8-годишния Ара във боен Бейрут, притежаващ единствено една цигулка и... един голям гений. За бедните му години на следване в Германия и Англия и за това по какъв начин се доближава до международните подиуми, какво е да имаш личен и да си чакан и приветстван от милиони фенове. Дори без да притежаваш цигулка, направена от фамозен лютиер.



„ Музиката в моето семейство е повече от музика, повече от цигулка. Тя е оцеляването. Тя е животът ” , са първите думи на Ара Маликян във кино лентата. „ На 8 години, когато към теб падат бомби и имаш единствено една цигулка, наследена от татко си, ти не приказваш за бъдещето, тъй като даже не знаеш дали на следващия ден ще отидеш на учебно заведение. Не знаеш какво те чака, нямаш фантазии. ”

„ Виждал съм доста тъмни неща в живота към мен. И с помощта на се приближих до светлината ”, споделя Ара. „ Кагато татко ми ми завеща цигулката, знаеше, че тя освен ще ме избави, само че и ще ме направи благополучен. И се оказа прав. ”

Скоро ще забележим именития Ара и в България. Не пропускайте да се насладите на звука на неговите струни.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР