Филмът Уроците на Блага е българското предложение за Оскар. Това

...
Филмът Уроците на Блага е българското предложение за Оскар. Това
Коментари Харесай

Уроците на Блага е българското предложение за Оскар

Филмът " Уроците на Блага " е българското предложение за " Оскар ". Това оповестяват от Националния кино център (НФЦ) след съвещание на комисията по подбора на българска номинация за присъединяване в надпреварата за интернационален пълнометражен филм на 96-ите награди на Американската кино академия.

Комисията е в състав Людмила Дякова - ръководител, и членове Зорница София, проф. Емилия Стоева, доктор Деян Статулов и Христо Христозов.

Когато пенсионираната и неотдавна овдовяла учителка Блага става жертва на телефонна машинация, тя остава без спестяванията си и без пари за гроба на починалия си брачен партньор. Животът ѝ се прекатурва, тя осъзнава, че няма метод да си върне парите, до момента в който не получава примамливо, само че съмнително предложение за работа. Някога прецизната и почтена жена, постепенно стартира да прекрачва всичките си правила, обобщават филмовия роман в известието.

На интернационалния кино фестивал в Карлови Вари " Уроците на Блага "  получи огромната премия " Кристален глобус " за най-хубав филм, премията за най-хубава женска роля получи Ели Скорчева. Филмът стана притежател и на премията от екуменическото жури за отстояване на християнските и морални полезности.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР