Филмът "Триъгълник на тъгата" на шведския режисьор Рубен Йостлунд спечели

...
Филмът "Триъгълник на тъгата" на шведския режисьор Рубен Йостлунд спечели
Коментари Харесай

Триъгълник на тъгата спечели Златната палма на кинофестивала в Кан


Филмът "Триъгълник на тъгата " на шведския режисьор Рубен Йостлунд завоюва "Златната палма " за най-хубав филм на кинофестивала в Кан, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Социалната ирония удържа победа в конкуренцията с други 20 кино лентата, отбелязва ДПА.

"Триъгълник на тъгата " е история за света на инфлуенсърите и на супербогатите. Едно от местата, на които се развива действието във кино лентата, е първокласна яхта. След като яхтата бива похитена от пирати, една част от пътуващите с нея се озовават на остров, на който йерархичните зависимости, съществуващи допреди това, търпят внезапна смяна.

Лентата е размишление за глупостта на капитализма, за връзките сред мощните и слабите и за общественото неравноправие.

А ето и кои са останалите спечелили на кинофестивала:

Филмът "Военно пони " за преплитащата се орис на две момчета, живеещи в индиански резерват в Америка, завоюва премията "Златна камера " на кинофестивала в Кан. Отличието се дава за кино дебют всред филмите, показани във всички категории на феста, съобщи Франс прес.

Филмът е дело на Джина Габъл и Райли Киоу. Последната внучка на Елвис Пресли. Филмът бе показан в раздела "Особен взор " на фестивала в Кан.

Иранската актриса Зар Амир Ебрахими завоюва премията за най-хубава основна женска роля

за присъединяване ѝ в трилъра на Али Абаси "Свещеният паяк ", съобщи Франс прес. Във Франция той бе показан под името "Нощите на Машхад ".

На гала в Кан актрисата, говорейки на фарси, благодари на Франция, че я е приютила, откакто тя трябваше да напусне родината си през 2008 година поради секс скандал.

"Тази вечер имам възприятието, че съм минала дълъг път, с цел да доближи до тази сцена, веднъж, белязан от много унижения ", съобщи актрисата .

Секс абсурдът, в който бе забъркана актрисата, бе обвързван с появяването на фрагменти в интернет, документиращи жена да прави секс. Твърдеше се, че това е била актрисата. Тя първо отхвърли, само че години по късно в изявление за иранска стратегия призна, че е била на фрагментите. Актрисата твърдеше още, че те са пуснати от някогашен другар, който желал да ѝ навреди.

Във кино лентата, за който в този момент бе наградена в Кан Зар Амир Ебрахими, се споделя за журналистическо следствие на похищения над проститутки в град Машхад, които са дело на сериен палач.

Южнокорейският артист Сон Кан-хо завоюва премията за най-хубава основна мъжка роля

за присъединяване му във кино лентата на японеца Хирокадзу Корееда "Брокерът ", съобщи Франс прес. Във Франция той бе показан под името "Добрите звезди ".

Във кино лентата артистът извършва ролята на мъж, забъркан в трафик на бебета, към който се събира разнородна група хора.

Филмите "Близост " на Лукас Донт и "Звезди по пладне " на Клер Дени

си поделиха премията на журито на кинофестивала в Кан, съобщи Ройтерс.

Тазгодишното 75-о издание на кинофестивала се организира в цялостния си искра, откакто през последните две години имаше ограничавания поради коронавирусната пандемия, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР