Филмът, посветен на проекта на Кристо Да ходиш по вода,

...
Филмът, посветен на проекта на Кристо Да ходиш по вода,
Коментари Харесай

Племенникът на Кристо представя в София филма "Да ходиш по вода"

Филмът, отдаден на плана на Кристо " Да вървиш по вода ", потегля по екраните у нас преди Коледа. А тази събота, 7 декември, от 16 ч. Дом на киното ще бъде хазаин на предпремиерна прожекция с присъединяване на Владимир Явашев - племенник на художника и правилен сътрудник в неговите монументални планове, и режисьора на документалната лента Андрей Паунов. 

" Да вървиш по вода " споделя за световноизвестния актьор от Габрово и неговото премеждие " Плаващите кейове ". Идеята за този план се ражда още през 1970 година в артистичното схващане на Кристо и Жан-Клод, само че той съумява да реализира шедьовъра си едвам 7 години след гибелта на своята житейска и креативна партньорка. През лятото на 2016 година, на езерото Изео в Северна Италия, над 1 милион души претърпяват съвсем религиозното неспокойствие " да вървят по водата " с помощта на инсталацията от безчет полиетиленови кубове, обгърнати в ослепителен оранжев плат. 

" Да вървиш по вода " вкарва феновете " в кухнята " на огромната артпродукция и показва какъв характер е необходим, с цел да станеш очевидец на нещо, близо до същинско знамение. Филмът бе показан за пръв път у нас през март на " София филм фест ". 

" Обикновено сходни филми биват публикувани в дребните артзали и доближават до твърдата си публика. През последните години в България феновете на кино са главно в огромните вериги. Имат построен табиет, построени места за вървене и са единици хората, които биха тръгнали да търсят несъмнено заглавие, в случай че него го няма в " тяхното " кино. Затова и поемаме случката да " занесем " " Да вървиш по вода " на феновете, желаеме да дадем опция на всеки евентуален кинозрител да види кино лентата, тъй като имаме вяра, че сходни хора, сходни достижения и такова изкуство би трябвало да стигнат до по-голям брой хора в България. Вярваме, че феновете могат да гледат и филми, в които " се споделя за нещо ", а освен филми, с които да загубиш няколко часа в петък вечер ", споделя разпространителката Невена Маркова. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР