Филмът на Дестин Даниъл Кретън (Short Term 12 беше независимо

...
Филмът на Дестин Даниъл Кретън (Short Term 12 беше независимо
Коментари Харесай

Стъкленият замък

Филмът на Дестин Даниъл Кретън (Short Term 12 беше без значение явление) е по книга на Джанет Уолс, издадена и.

Джанет (Оскаровата Бри Ларсън, Чандлър Хед като малка) е преуспяла хубава, стройна и енергична млада жена в Ню Йорк, има съвременна и четена, само че клюкарска графа в многотиражен всекидневник. Приятелят ѝ Дейвид е счетоводител, благ и приветлив, леко неопределен, също чиновник на колоси в сектора.

Един ден, до момента в който се връщат от вечеря в безценен ресторанат, тя вижда родителите си, клошари, да викат след таксито... Детството ѝ е протекло напълно извънредно - бащата Рекс (Уди Харелсън), сменящ работа след работа, е екстравагантен идеалист, който не ги пуска на учебно заведение с двете ѝ сестри и брат ѝ, а майка ѝ Роуз Мари (Наоми Уотс), чаровна неразбрана художничка, ги оставя сами да се учат " от природата и животните ".



Лека разновидност на, само че много по-сурова, историята се развива стремглаво, до момента в който фамилията най-сетне не се открива в родния град на Рекс, покрай роднините му, а той става миньор. Есенцията е, че е заречен на Джанет да ѝ построи стъклен палат в двора на съборетината, в която се самонастаняват... Тя ненавижда обстановката на бедност, съчетана с някакъв тип идеализъм, която я трансформира в парий, и при пръв комфортен случай потегля за Ню Йорк, по-голямата ѝ сестра също заобикаля. И изобщо не я трогват душевните контузии на татко ѝ, нанесени от баба ѝ, сурова, груба и коравосърдечна жена, които изясняват доста.

Толкова за към този момент срещания сюжет за протест и самодоказване на инат на родителите. Но майката Роуз Мари е добра, блага и всеотдайна, а Рекс... Егоцентричен, твърдоглав, непреклонен, нападателен, малко преди дефинитивно да скъса връзки с него - към този момент е занемарен пияч и нищо не е довел до дъно в живота си, той споделя на Джанет добродушно: " Не си щастлива, ти имаш гений за публицист, не за дописник на злословия ".

Нормалните деца са имали дарове, само че той ѝ е подарил небесна звезда за рождения ден и ѝ е дал много повече, в сравнение с тя желае да признае, някакъв кодекс от идеали и правила, заложен надълбоко в нея, надскачащ горчивината и заличаващ безбройните разочарования и носталгията по в никакъв случай непостроения стъклен палат. Късно осъзнатата обич и прошката трансформират Джанет и я трансформират в дамата, която е можела, която е желала постоянно да бъде, само че не е събирала храброст да опита.

Автор: Бистра Андреева



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР