Филмът Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ e третият британско-американски приключенски,

...
Филмът Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ e третият британско-американски приключенски,
Коментари Харесай

10 интересни факта за филма „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“

Филмът „ Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор “ e третият британско-американски авантюристичен, фентъзи филм от магьосническата галактика на Хари Потър, режисиран от Дейвид Йейтс, по сюжет на Дж. К. Роулинг и Стив Клоувс, продуциран от Heyday Films и популяризиран от Warner Bros. Pictures.

Продължението на „ Фантастични животни и къде да ги намерим “ (2016) и „ Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд “ (2018) излезе премиерно на огромен екран в Лондон на 29 март 2022 година, а на 15 април беше пуснато и в Съединени американски щати.

Филмът получава смесени мнения от критиците и печели над 394 млн. $ в международен мащаб при бюджет от 200 млн. $, трансформирайки се в шестия най-касов филм за 2022 година и лентата с най-ниски доходи във франчайза Wizarding World.

A post shared by The Fantastic Beasts Podcast (@fantasticbeastspodcast)

Актьорският състав включва: Еди Редмейн (Нют Скамандър), Джъд Лоу (Албус Дъмбълдор), Езра Милър (Кридънс Беърбоун/Аурелиус Дъмбълдор), Дан Фоглър (Джейкъб Ковалски), Алисън Судол (Куини Голдщайн), Калъм Търнър (Тезей Скамандър), Джесика Уилямс (професор Юлали Хикс), Ричард Койл (Абърфорт Дъмбълдор), Катрин Уотърстън (Тина Голдщайн) и Мадс Микелсен (Гелърт Гринделвалд).

Историята стартира с професор Албус Дъмбълдор, който знае, че могъщият мрачен вълшебник Гелърт Гринделвалд крои проекти да завземе магическия свят. Старо заричане пречи на Дъмбълдор да се изправи самичък против него и по тази причина разпорежда рисковата задача на магизоолога Нют Скамандър.

Той ще би трябвало да поведе екип от магьосници, вещици и един самоуверен мъгъл-пекар на съдбовна задача, която ще ги срещне със остарели и нови фантастични животни, като ще ги изправи против растящата войска от почитатели на Гринделвалд. Това ще накара Дъмбълдор да се замисли какъв брой дълго ще остане настрани в наближаващата война.

A post shared by Mads Mikkelsen UK (@madsmikkelsenuk)

Действието в предходните два кино лентата се развива сред 1926 и 1927 година Известно е, че историята на третата част „ Тайните на Дъмбълдор “ се случва през 30-те години на XX век, като последните две елементи от поредицата, евентуално ще бъдат през 1937 г.

Към 29 май 2022 година третата част събира 94,8 млн. $ доходи в боксофиса си в Съединени американски щати и Канада, 300 млн. $ в други територии и общо 394,8 млн. $ в международен мащаб.

На вашето внимание представяме 10 любопитни обстоятелството, свързани с третия филм „ Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор “, част от предисторията за Хари Потър, които може и да не знаете.

1. Разказът за основния воин

A post shared by

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР