Филмът Бавачка (Nanny) спечели голямата награда на журито на кинофестивала

...
Филмът Бавачка (Nanny) спечели голямата награда на журито на кинофестивала
Коментари Харесай

Филмът Бавачка спечели голямата награда на журито на кинофестивала Сънданс

Филмът " Бавачка " ( " Nanny " ) завоюва огромната премия на журито на кинофестивала " Сънданс ", предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Церемонията за премиите на форума, който се организира в Парк Сити, щата Юта, за втора поредна година беше напълно виртуална поради пандемията от Ковид-19.

" Бавачка " на режисьорката Никяту Джусу споделя историята на млада незаконна имигрантка от Сенегал, която работи за богато семейство в Ню Йорк. В основните функции са Анна Диоп и Мишел Монаган.

В дебютния си филм Джусу демонстрира жертвите, които сенегалската бавачка Айша прави, с цел да напусне родината и дребния си наследник в опит да построи нов живот в Съединени американски щати.

" Специално в Америка не сме гледали задоволително филми, които отразяват непропорционалното равнище на цветнокожи дами... домашните помощнички, които поддържат тази страна на повърхността ", съобщи режисьорката.

" Исках да слага в центъра дамите, които всекидневно са в периферията на историите на други дами ", показа още Джусу, която е първо потомство американска с корени от Сиера Леоне.

Актрисата Анна Диоп, известна с присъединяване си в телевизионния сериал " Титани ", е родена в Сенегал, само че от дете живее в Съединени американски щати.

Филмът, който се вписва в хорър жанра, съдържа и детайли на африкански фолклор. Засега не е оповестена дата, на която ще излезе, отбелязва Франс прес.

Продукцията " Изгнаниците " ( " The Exiles " ) на режисьорката Кристин Чой получи огромната премията на журито на фестивала за документалистика. Филмът споделя историята на трима китайски дисиденти след потушаването със мощ на митингите на пекинския площад " Тянанмън " през 1989 година

Наградата на публиката завоюва " Cha Cha Real Smooth " с присъединяване на Дакота Джонсън. Тя се превъплъщава в ролята на по-възрастна, обвързана жена, поддържаща неангажираща връзка с млад мъж, който не знае какво да прави с живота си - изигран от сценариста и режисьор на продукцията Купър Рeйф.

Филмът беше закупен от " " Епъл ТиВи Плюс " по време на фестивала за 15 милиона щатски $ - най-голямата договорка, подписана на " Сънданс " тази година, отбелязва Франс прес.

Продукцията " Навални " за съветския опозиционер Алексей Навални пък завоюва премията на публиката за документалистика. Тя е дело на канадския режисьор Даниел Роер и беше включена във фестивала в последния миг.

Режисьорът споделя, че желае филмът да провокира " световно отвращение " поради лишаването от независимост на Навални.

Филмът, който ще бъде излъчен по Си Ен Ен и HBO Maкс по-късно тази година, наблюдава живота на съветския опозиционер по времето, когато се лекуваше в Германия от отравяне.

Кинофестивалът " Сънданс ", който стартира на 20 януари, завършва на следващия ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР