Филм с кауза, филм, символизиращ душата на танцьора, филм, провокиращ

...
Филм с кауза, филм, символизиращ душата на танцьора, филм, провокиращ
Коментари Харесай

Пулсът на танца провокира да усетиш пулса на любовта

Филм с идея, филм, символизиращ душата на танцьора, филм, дразнещ феновете да усетят пулса на живота и любовта, филм за борбата сред пристрастеността и упоритостта. Такъв е новият български игрален филм " Пулсът на танца ", който потегли по екраните на 9 февруари. В първия си уикенд лентата оглави класацията за най-гледано заглавие в българските кина. Продукцията, в която основна роля играе професионалният танцьор и артист Георг Киряков, единствено за три дни събра 6 410 фенове и 77 650 лева доходи.

Реакциите на публиката още по време на премиерните прожекции в Бургас и София бяха прочувствени и позитивни. Филмът допира феновете с историята на един танцьор по спортни танци и на едно момиченце, което също желае да се научи да танцува вихрено и елегантно.



Красивите танци, в които се впускат чаровният Георг Киряков и неговата екранна партньорка Сара Драгулева, както и 10-годишната Мартина Кондаклиева са наслада за окото. Но те са мотив и за голям размисъл за сбъдването на фантазиите, за цената на триумфа, за цената на любовта, на дисциплината и за достолепието и отговорността към другия.

Георг и дребната Мартина са професионални танцьори, а пластичната и надарена Сара Драгулева по нищо не отстъпва на опитните танцьори.

В „ Пулса на танца “ вземат участие и Ники Илиев, Башар Рахал, Райна Караянева, Ивайло Захариев, Любомир Ковачев, Стан Яневски. Оператор е Емил Топузов. Във кино лентата е употребена музика от последния албум на Папи Ханс. Това е колкото особено, толкоз и алегорично, тъй като известният артист и актрисата Сара Драгулева, изпълняваща основна роля във кино лентата, са гаджета. 

Символично е, по този начин както и самият танц, който е като пояснение в обич. Макар преди всичко " Пулсът на танца " да е филм за спортни танци, той в това време е и една трогваща любовна история.



Сара Драгулева и Георг Киряков се впускат във вихрени танци в " Пулсът на танца "

„ Пулсът на танца “ е първият български филм, който споделя за живота на хората, посветили се на спортните танци. Затова и режисьорът Георги Костов, който е и съсценарист и съпродуцент, дружно с Георг Киряков, дефинират лентата като филм с идея. Филм, който цели да предизвика интереса към този спорт, да разкрие освен хубостта, само че и усиленият труд и лишенията, на които се подлагат танцьорите в името на танца.

Георг от 5-годишен се занимава със спортни танци и повече от 15 години се занимава професионално с тях. Като дете и младеж взе участие в доста национални и интернационалните надпревари и печели куп награди, като представител на школа по спортни танци от родния си Бургас. Затова за артиста този филм е и доста персонален, както самият той показа в искрено



Докато написа сюжета Георг Киряков черпи хрумвания от личния си живот и опит като танцьор. Реалното пресъздаване на живота на хората, посветили се на спортните танци и прекарали безчет дни и нощи в залата, с цел да се самоусъвършенстват, най-добре може да бъде разказан точно от човек, който е горял и гори в танците и хореографията.

" Пулсът на танца " слага съществено и въпроса за това до каква степен може да доведат болните упоритости на една майка да приготви щерка си, тъй че момиченцето да е постоянно първо на надпреварите, в които взе участие. И в действителност дали родителите по този метод подтикват децата си да работят старателно и да преуспяват в живота или нанасят тежък удар върху душата и тялото им.



Режисьорът на кино лентата Георги Костов, Мартина Кондаклиева, която е в основната детска роля и артистът и съсценарист Георг Киряков на премиерата на кино лентата в столичен мол

Трудният път към успеха води дребната основна героиня Мартина Кондаклиева при Виктор (Георг Киряков) – екстравагантен млад треньор, печелил към този момент шампионската купа, който претърпява тежко раздялата си със своята партньорка в живота и на терена. Виктор и Мартина съумяват да си оказват помощ взаимно и да превъзмогнат проблемите и всеки от тях да доближи своето професионално израстване и да откри пътя към любовта и към околните си хора.

Освен че пpeнacя феновете в cвeтa нa cпopтнитe тaнци с тяхната хубост, искра, суетност, " Пулсът на танца " разкрива и зaдĸyлиcнитe игpи в спорта и тайните сделки, при които пapитe oпpeдeлят пoбeдитeля. Това също е настояща и значима тематика освен за света на спорта освен в България.



Ники Илиев, Георг Киряков, Мартина и Георги Костов на представянето на кино лентата в Бургас

Танците не са просто хубав метод да изразяваш себе си. Те са метод на живот, метод на чувство и усещане на света. Те са част от всеки, който им се е посветил професионално, само че този изтънчен и в това време вихрен свят на елегантните придвижвания на терена може да бъде усетен и от хора, които са отворили сърцата си и за повече любов. Защото " Пулсът на танца " предизвика да усетиш пулса на любовта.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР