Фил Хоган бивш ирландски министър от Фине Гейл и настоящ

...
Фил Хоган бивш ирландски министър от Фине Гейл и настоящ
Коментари Харесай

Ирландия чака оставката на еврокомисаря по търговията

Фил Хоган някогашен ирландски министър от Фине Гейл и сегашен еврокомисар по търговията стана обект на публично отвращение след явно нарушаване на рестриктивните мерки, въведени поради ковид.  вестникът визитата на вечеря в голф клуб с повече от 80 души присъстващи по-рано тази седмица. 

Еврокомисарят първонамално разгласи, че няма да подаде оставка, тъй като с присъединяване си във вечерята, дружно с още 80 души, не бил нарушил разпоредбите за попречване разпространяването на болестта. Освен това се бил извинил за наличието в голф клуба, поради което министърът на земеделието към този момент си подаде оставката. 

От края на юни, за огранимаване разпространяването на Covid-19,  събиранията на закрито бяха лимитирани до 50 души и то единствено за сватби и артистични и културни мероприятия.

В петък вечерта министър председателят на Ирландия Майкъл Мартин съобщи, че има вяра, че Хоган би трябвало да се извини и даже освен това. „ Бих желал да направи съответния ход, отговарящ на публичните настроения и гнева, който провокира “, сподели Мартин.

Участието на ирландския еврокомисар в мероприятието провокира публично отвращение. Той се извини в петък и съобщи, че е решил да участва с разбирането, че празненството ще бъде в сходство с разпоредбите за сигурност.

От държавната пресслужба оповестиха, че министър председателят и вицепремиерът на Ирландия са разговаряли с еврокомисаря и са го помолили да обмисли позицията си. И двамата са на мнение, че това събитие не е следвало да се организира, че „ извинението на комисаря е закъсняло и той ще би трябвало да даде пояснения за дейностите си “.

Ирландската национална телевизия RTE цитира представителя на Хоган, съгласно който довечера няма да има отговор на отправения апел.

Хоган беше назначен през 2014 година за еврокомисар по земеделието, а в състава на новата Еврокомисия получи поста комисар по търговията,  припомня „ Юроактив “. Той води комерсиалните договаряния със Съединените щати и има основна роля в договарянията за комерсиалните връзки с Англия след Брекзит. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР