Фиктивни сделки на стойност 60-70 милиона лева са били извършени

...
Фиктивни сделки на стойност 60-70 милиона лева са били извършени
Коментари Харесай

Илчовски посочи фиктивни сделки на Борисов за 60-70 млн. лв.

Фиктивни покупко-продажби на стойност 60-70 милиона лв. са били осъществени в границите на няколко месеца през 2017 година по "молба на премиера " и в интерес на компания "Градус ". Това стана ясно от думите на едрия земевладелец Светослав Илчовски пред Комисията по проверка към Народно събрание на държавните разходи под ръководството на Бойко Борисов през последните 10 години.

Илчовски съобщи, че дружно с Иван Ангелов са съставяли документи с фиктивно надут оборот. "Става дума за мним оборот от към 60-70 милиона лв.. Ангелов ме помоли от името на премиера да създадем мним оборот ", съобщи земевладелецът.

С тези думи той отговори на въпрос от депутата от Българска социалистическа партия и стопански министър в кабинета "Виденов " Румен Гечев. Гечев попита какъв е бил размерът на средствата във фиктивните покупко-продажби, за които предприемачът приказва оня ден на предходното съвещание на комисията.

Тогава стартира чуването на Илчовски, само че съвещанието беше прекратено и провалено от нахлули в залата депутати от ГЕРБ. Днес бе изработен опит за същото - съвещанието стартира към 17 ч, само че ръководителят на комисията Мая Манолова съумя да даде думата на Илчовски чак към 18.

След това му изказване депутати от ГЕРБ още веднъж започнаха да приказват един през различен, Манолова прикани НСО да въдворят ред, само че хаосът не стихва.

Какво се случва на съвещанието може да следите онлайн тук:

На предходното съвещание на комисията Илчовски насочи тежки обвинявания за рекет към бизнеса от хора, твърдящи, че посредничат на ГЕРБ. Заяви още, че знае коя е Мата Хари, снимала пачки, кюлчета злато и револвер в спалнята на премиера в оставка. Декларира още, че в наличието Борисов е гледал видео със полови издевателства на предприемач в пандиза. Каза, че министърът в оставка Петя Аврамова го е заплашвала с "наши прокурори ", в случай че продължи да купува аграрни земи.

Изслушването бе прекратено и на процедура провалено с нахлуването на депутати от ГЕРБ в залата.

Днешният дневния ред на съвещанието предвиждаше чуване на министъра на районното развиване и благоустройството в оставка Петя Аврамова по отношение на активността на „ Автомагистрали “ ЕАД, активността на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД и осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.

То стартира с процедурни предложния - Дани Каназирева от ГЕРБ изиска да не се изслушва Светослав Илчовски пръв. Вместо това първоначално трябвало да я получи министърът в оставка Петя Аврамова, която този път, за разлика от предходното съвещание на комисията, беше в точния момент в залата.

Въпреки настояванията на представителите на ГЕРБ не бе признато разбъркване на чуванията.

В залата влезе огромна част от парламентарната група от ГЕРБ и разнообразни народни представители с подвиквания прекъсваха свидетелството на Илчовски.

"На Иванов ден, 2017 година бях поканен на Витошко-Студена, на именния ден на този човек до мен - Иван Ангелов. Малко преди да пристигна премиера, към 7 и нещо Боян Марков, от Стара Загора, ни сподели видео с издевателства в ареста с прочут пандизчия. Всички го бяха гледали, Борисов дойде към 8 часа. До 12 часа се играха карти "

Илчовски съобщи, че всяко златно кюлче може да бъде проследено защото има номер и има борса за злато където тези неща са видни.

"Изчаках малко, да ви падне властта " съобщи Илчовски на въпроса за какво е чакал до момента.

Той твърди, че всики документи, които е подал в прокуратурата ще потвърдят изказванията му доста бързо. По думите му против него в един миг е било повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране в Стара Загора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР