ФИФПро (Световният съюз на футболистите) разпространи специални мерки за предпазване

...
ФИФПро (Световният съюз на футболистите) разпространи специални мерки за предпазване
Коментари Харесай

ФИФПро съветва футболистите как да се предпазят от коронавируса


ФИФПро (Световният съюз на футболистите) популяризира специфични ограничения за предотвратяване от ковид за футболистите.

Асоциацията на българските футболисти като член на ФИФПро и организация, която се грижи за здравето на играчите, ги предлага на вниманието на всички футболисти и клубове от българското състезание.

Предвид възходящия проблем с разпространяването на ковид, считаме, че следните защитни ограничения са от значително значение за футболистите:

Не пийте от една и съща бутилка вода по време на игра или подготовка. Използвайте лична бутилка вода и не обменяйте други предмети (кърпи, халати и т.н.) с други играчи.

Избягвайте да ядете храна в съблекалнята.

Съхранявайте персоналните си движимости и облекла в чантата си и избягвайте да ги оставяте изложени в съблекалните или в общите кошове за пране.

Изхвърляйте неотложно употребяваните носни кърпички или други материали като лепенки, бандажи и други в кошчетата за боклуци.

Измивайте ръцете си усърдно колкото е допустимо по-често: измиването на ръцете и дезинфекцията са от значително значение за попречване на инфекции. Измивайте ръцете си със сапун и вода в продължение на минимум 20 секунди и по-късно ги подсушете с забрадка за еднократна приложимост. Ако не са налични сапун и вода, можете да употребявате и дезинфектант за ръце въз основата на 60% алкохол.

Когато употребявате общи тоалетни, не би трябвало да докосвате копчето за водата преди и след измиване на ръцете. Вместо това, използвайте кърпи за еднократна приложимост, с цел да пуснете водата.

Не докосвайте очите, носа или устата си с немити ръце.

Покривайте устата и носа си с носна кърпичка, а не с ръка, в случай че би трябвало да се изкашляте или кихате.

Играчите, които демонстрират явни признаци на респираторна зараза и/или тресчица преди, по време или след подготовка, би трябвало неотложно да бъдат отделени от тима и да се изолират в случай че е допустимо, да осведомят лекаря на клуба, който по-късно, в случай че има индикации, да предприеме нужните ограничения, без да се върви в болница. Ако признаците се появят отвън подготовка, играчът би трябвало да спре да се среща с играчите от тима и, в случай че е допустимо, да се изолира и да се свърже с персоналния си доктор по телефона, без да върви в болница. На телефонен номер 02 807 87 57, от понеделник до петък, в границите на работното време (от 8.30 до 17 часа), информация можете да получите от лекар-епидемиолог.

Информирайте играчите от тима и чиновниците на клуба, в случай че сте имали контакт, персонален или в границите на фамилията, с лица, които са се завърнали от рискови региони или са били сложени под карантина или са били тествани позитивно или в случай че сте били в рискова зона.

Конкретно за спорта считаме, че следното е от значително значение за клубовете и Федерацията:

Клубовете би трябвало да слагат автоматизирани дозатори с подобаващи дезинфектанти и почистващи разтвори както в съблекалните, по този начин и в тоалетните на клуба.

Клубът би трябвало да подсигурява, че маси, пейки, столове, закачалки, подове, подложки, дръжки, душове и тоалетни постоянно се дезинфекцират с дезинфекционни разтвори въз основата на белина или хлор, разтворители, 75% етанол, оцетна киселина или хлороформ.

Клубът би трябвало да се погрижи да ограничи наличието на хора в съблекалнята до няколко съответни упълномощени лица, за ограничение оптимално на хората.

Лигата и клубовете би трябвало да лимитират достъпа до полето за игра, доколкото е допустимо, до личния състав, който е извънредно нужен за осъществяване на тренировките или мача.

Клубните лекари на професионалните тимове би трябвало да извърнат изключително внимание на здравната история, настоящото здравословно положение и най-много на премерването на температурата преди всяка подготовка преди всеки мач за целия личен състав, техници и играчи. Лекарите на тима би трябвало да подсигуряват и документират преди всеки мач и подготовка, че няма заболели лица, които вземат участие в мача или тренировките или са в контакт с тима.

Клубовете би трябвало да ревизират авансово хигиеничните условия на всички съблекални, в това число съблекалните на тима хазаин, на стаята на реферите, както и помещението, квалифицирано за допинг проби.

Здравните чиновници на клубовете би трябвало интензивно да вземат участие в организацията на пътуванията, като ревизират най-хубавите логистични аспекти и плануват вероятни защитни средства за превантивни цели, а също по този начин би трябвало да се подсигурява наличието им през цялото пътешестване.

Клубовете би трябвало да подсигуряват, че здравният и медицинският личен състав, лекарите и масажистите, които са в непрекъснат контакт с играчите, не работят по едно и също време и не правят външни действия, които могат да бъдат заразни.

Препоръчително е да се заобикаля наличието на медии в съблекалните по време на мачове или тренировки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР