ФИФА насърчи всички футболисти да се ваксинират срещу коронавируса. Международната

...
ФИФА насърчи всички футболисти да се ваксинират срещу коронавируса. Международната
Коментари Харесай

ФИФА призова футболистите да се ваксинират

ФИФА насърчи всички футболисти да се имунизират против ковид. Международната федерация разгласява известие преди пътуванията за следващите мачове от квалификациите за международно състезание.

" Насърчаваме имунизиране против COVID-19 и поддържаме позицията на Световната здравна организация (СЗО): безвредният, обективен и еднакъв достъп е от решаващо значение във всички страни. Футболистите не би трябвало да са с приоритет пред останалите за имунизациите ", се споделя в позицията на ФИФА.

Квалификациите доведоха до проблем за футболистите, изключително за играчите от Южна Америка. Едва предходната седмица английското държавно управление облекчи условието за карантина при връщане в страната от страни в аления лист, в който са всички страни от Южна Америка. Според новите правила изцяло имунизираните футболисти към този момент няма потребност да се подлагат на карантина. Неваксинираните обаче ще би трябвало да стоят затворени 10 дни в хотел при връщане във Англия.

Британското държавно управление подлага на критика футболистите, които не се имунизират. Едва седем от 20-те клуба във Висшата лига имат повече от 50% изцяло имунизирани играчи.

" Бих се обърнал към тези хора, без значение дали са футболисти, че имунизациите работят. Те са създали избор да не се имунизират. Разочароващо е, несъмнено, че е. Те са модел за подражателство в обществото. Хората, изключително младите, гледат към тях ", сподели министърът на опазването на здравето Саджид Джавид.

Преди мача с " Манчестър сити " в неделя мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп също прикани играчите да се имунизират. Той сподели, че 99% от футболистите на алените към този момент са имунизирани.

" Ако кажа, че съм имунизиран, други ми споделят: " Как може да ми казваш да се имунизирам? " Малко е като да шофираш пийнал. Всички евентуално сме били в обстановка, в която пиеш бира или две и си мислиш, че можеш да шофираш, само че поради закона не ни е разрешено да го вършим и не го вършим. Този закон не е комплициран, с цел да пази мен да карам след две бири, а е комплициран, с цел да пази другите хора, тъй като аз съм пийнал. Аз не си поставям ваксина, единствено с цел да се вардя, поставям я, с цел да вардя другите към мен ", сподели Клоп.

Той не схваща за какво някои считат имунизирането за ограничение на свободата: " Не разбирам за какво е по този начин. Ако това е ограничение на независимост, то значи да ми бъде неразрешено да пия и да карам също е ограничение на свободата. "

Клоп съобщи още, че би трябвало да има по-открит диалог за имунизирането: " Не ни е разрешено да питаме хора дали са имунизирани, само че може да запитвам таксиметров водач дали е пил и в случай че той откаже да ми отговори, съм свободен да сляза от таксито. Ако се появя пийнал на работа, може да ме пратят у дома или да ме уволнят, само че не ни е разрешено да питаме хора дали са имунизирани. Може да съм доверчив, само че не го разбирам. "

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт също прикани футболистите да се имунизират, с цел да не пропущат мачове.

" Не виждам различен метод за справяне с пандемията с изключение на всеобща имунизация. Още не съм схванал от тези, които не мислят по този начин, какви са другите възможности. Но от позиция на позицията ми, рискът при нас поради възрастта е повече в това, че ще пропуснат мачове, в случай че заловен вируса ", съобщи Саутгейт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР