ФИФА нареди преиграване на скандално прекратения двубой между Бразилия и

...
ФИФА нареди преиграване на скандално прекратения двубой между Бразилия и
Коментари Харесай

Аржентина и Бразилия ще преиграват мача помежду си

ФИФА подреди преиграване на скандално прекратения дуел сред Бразилия и Аржентина от квалификациите за Мондиала в Катар и наложи редица санкции. На 5 септември двата гранда се изправиха в Сао Пауло, само че изкараха единствено 7 минути, тъй като на терена нахлуха представители на локалните здравни управляващи поради наличието на терена на играчи на “гаучосите”, които са подали погрешна информация при идването си в Бразилия.

Скандалът стана поради играещите в Англия все още аржентински национали Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро, трима от които стартираха като титуляри във въпросния конфликт на 5 септември. Според разпоредбите на Национална организация за наблюдаване на здравето в Бразилия (Anvisa) те е трябвало да прекарат 14-дневна карантина, преди да влязат в страната. На границата обаче, идвайки от Чили, те скрили обстоятелството, че са били в Англия през упоменатия интервал. Медиите бързо схванаха за измамата, поради което се обсъждаше вид въпросните футболисти да бъдат екстрадирани от Бразилия още преди самия мач. Стигна се даже до такава степен, че полиция обкръжи хотела на аржентинците. Намеси се обаче персонално президентът на Страната на кафето Жаир Болсонаро, който увери, че няма да има проблем и дуелът ще се състои.

Оказа се обаче, че локалните здравни управляващи са на друго мнение, поради което се стигна и до прекратяването на дуела.

Мачът по този начин и не беше доигран, само че не беше присъден и никакъв резултат, поради което и двата тима са с по една среща по-малко в активите си. Това обаче е без значение и за Бразилия, и за Аржентина, тъй като те към този момент си подсигуряваха присъединяване на Световното състезание, тъй като събраха задоволително точки в 15-те си други срещи в зона КОНМЕБОЛ.

Предстои ФИФА да насрочи дата и стадион за преиграването на квалификацията.

От международната централа също по този начин постановиха санкция в размер на 500 000 швейцарски франка на Бразилската футболна асоциация поради пропуски в гарантирането на реда и сигурността. Аржентинската федерация пък е глобена с 200 000 франка - също поради нередности в организацията на мача. Отделно и двете федерации отнасят по 50 000 франка санкция поради самото преустановяване на срещата.

ФИФА постанова и лични санкции на упоменатите аржентински национали - Буендия, Мартинес, Ло Селсо и Ромеро, които са глобени за по две срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР