Фибри, вода, движение и още нещо е правилният подходХемороидите са

...
Фибри, вода, движение и още нещо е правилният подходХемороидите са
Коментари Харесай

Начинът на живот е по-важен от наследствеността при хемороидалната болест

Фибри, вода, придвижване и още нещо е верният метод
Хемороидите са кръвоносни съдове, ситуирани високо в аналния канал. Те са част от естествената анатомия и физиологичното действие на тялото. Когато обаче стартират да припомнят за себе си, това може да бъде болестно положение, наречено хемороидална болест. Те могат да набъбнат, да се спуснат надолу по канала и да излязат отвън ануса. Нормалните вътрешни хемороиди стават забележими и могат да причинят дискомфорт, болежка или кървене. Къде обаче е наследствеността в това уравнение? По всяка възможност тя не играе изключително основна роля. Изградените привички и методът на живот в действителност се оказват по-важни.
До момента е известно единствено едно огромно изследване, което търси генетичната връзка при болестните положения на хемороидите.

Публикуваната през 2020 година в научното издание BMJ публикация проучва генетични данни от 944 133 души и открива 102 самостоятелни места в генома, свързани с рисковете от хемороидална болест.

Изследователите стигат до заключението, че това заболяване евентуално има генетичен съставен елемент, който подготвя избрани хора към дисфункция в мускулите и тъканите, поддържащи хемороидните вени.

„ Въпреки това нашата ДНК е единствено един вероятен фактор “, изяснява Кристин Лий, гастроентеролог от Кливлънд, Съединени американски щати.

„ Смятаме, че има прочут генетичен съставен елемент, тъй като в случай че генетично имате по-слаби вени или по-слаб мускулен тонус, сте малко по-застрашени от развиване на хемороиди “, показва тя.

Извън наследствеността всичко това, което оказва сериозен напън върху ректума, може да утежни хемороидите. Запек, бременност, повдигането на тежести или тежката физическа работа са единствено част от рисковите положения и действия.

 Начинът на живот е по-голям от наследствеността при хемороидалната болест

Дали ще страдате от хемороиди или не може да е ненапълно наследствено, само че също по този начин зависи от навиците – а те се образуват още веднъж в фамилията, от ранна възраст. Ако родителите ви не са консумирали доста фибри, то несъмнено това се отнася и до вас.

Липсата на задоволително физическа интензивност може също да бъде „ наследствена “. И по тази причина вместо да упрекваме фамилната обремененост, обвързвана с хемороидите, можем да предприемем стъпки за смяна в навиците си.

 Начинът на живот е по-голям от наследствеността при хемороидалната болест

Първо, наблегнете на фибрите и пиенето на задоволително вода. Фибрите можете да си набавите като хапвате по-често фасул, леща, както и плодове и зеленчуци дружно с кората. Постепенното увеличение на дневния банкет на фибри до 30 грама може да понижи симптоматичните хемороиди (кървене или сърбеж), настояват лекарите. Като цяло фибрите спомагат за намаляването на запека.

Достатъчният банкет на вода и физическата интензивност също оказват помощ за предотвратяване от запек. Но лекарите обръщат внимание на постоянно подценяван миг и ни поучават да поставяме старания да излезем от тоалетната незабавно, щом сме подготвени. Навикът да се заседяваме на „ едното място “ е следващият, който да преборим.

Във всеки случай в случай че казусът с се утежни, идеалният вид е да разговаряте с лекар-специалист – тематиката от дълго време не е табу, а актуалната медицина предлага ефикасни средства за битка с хемороидалната болест.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР