Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира отпускането на кредити по инструмент

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира отпускането на кредити по инструмент
Коментари Харесай

Fibank предлага нисколихвени кредити за финансиране на бизнеса в селските райони

Fibank (Първа капиталова банка) започва отпущането на заеми по инструмент " Финансиране в селските региони " на основата на подписания контракт с Фонда на фондовете. Средствата по инструмента са обезпечени от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 (ПРСР), посредством Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони и общо са в размер на 76.6 млн.лв.

От финансирането ще могат да се възползват аграрни производители, преработватели, както и дребни и междинни предприятия от всички браншове, които развиват бизнес в селските региони, като крайната дата за кандидатстване е 31 декември 2023 година Кредитите ще обгръщат както нови независими вложения, по този начин и съфинансиране на планове, подкрепени с безплатни средства. Предназначени са за аграрни и неземеделски действия в селските региони, за повишение на конкурентоспособността на бранша и поддръжка за стабилно развиване на земеделските стопанства. Продуктът е неповторим за българския пазар и все още се предлага само от Fibank.

Средствата по инструмента " Финансиране в селските региони " са с атрактивни лихвени проценти - 1.95% и преференциални такси. Отпускат се в левове и евро при облекчени условия и в ускорени периоди. Първа капиталова банка предлага капиталови заеми и такива за оборотни средства, които допълват инвестицията и са свързани с нея, а срокът за погасяването е до 10 години. Кредитите за инвестиция са в размер до 2 млн. лева Допълващото оборотно финансиране се дава до по-високата от следните стойности: 30% от общата инвестиция към съответния кредитополучател или 391 166 лева, при съблюдаване на условията и рестриктивните мерки за държавна помощ.

Повече информация за изискванията и опциите за даване на заеми за финансиране в селските региони от Fibank можете да получите във всеки офис на банката, както и на:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР