Fibank (Първа инвестиционна банка) и австрийското дружество Erste Asset Management

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) и австрийското дружество Erste Asset Management
Коментари Харесай

Fibank и Erste Asset Management в ключово партньорство

Fibank (Първа капиталова банка) и австрийското сдружение Erste Asset Management подписаха съглашение за стратегическо партньорство в предлагането на нови за българския пазар договорни фондове. Erste Asset Management е интернационална компания за ръководство на активи с лидерски позиции в района на Централна и Източна Европа. Дружеството е част от австрийската финансова група Erste Group Bank AG, специализиращо в ръководството на взаимни фондове, различни фондове, частни фондове и други.

Като сътрудник на Erste Asset Management, Fibank ще предлага на своите клиенти благоприятни условия за вложения във фондовете, ръководени от австрийската финансова институция.

Чрез партньорството си с Fibank, Erste Asset Management стъпва и на българския пазар.

Fibank ще предлага четири договорни фонда, които са регистрирани в България и ръководени в Австрия и са деноминирани в евро. Това са:

- ESPA Bond Euro Corporate – облигационен фонд, който влага в корпоративни облигации на европейски компании с висок кредитен рейтинг;

- ESPA Portfolio Balanced 30 – уравновесен фонд с сдържан риск;

- ESPA Stock Europe – фонд в акции, инвестиращ в европейски компании;

- ЕSPA Stock Global – фонд в акции, инвестиращ в компании по целия свят.

Фондовете се отличават с висока ликвидност, като вложителите в тях могат да получават и продават дялове когато и да е. Те са предопределени както за вложители на дребно, по този начин и за институционални такива.

Erste Asset Management ще предложи на българския пазар и подбрани капиталови фондове, особено предопределени за институционални вложители.

Говорейки за бъдещото съдействие с Fibank, Хайнц Беднар, Изпълнителен шеф на Erste Asset Management, акцентира: "Ние имаме доста сходни хрумвания за потребността от несъмнено и печелившо ръководство на фондове в района. Ще се радваме да работим взаимно с одобрен и благонадежден сътрудник като Fibank ".

"Нашият опит в капиталовите фондове и портфейлните решения в границите на Erste Group Bank AG и позиционирането на Fibank на българския пазар вършат това партньорство изключително особено. Нашите две институции са новаторски и потребителски насочени, предлагащи необятен набор от услуги за самостоятелни и корпоративни клиенти ", добави още Беднар.

„ Партьорството ни с Ерсте Асет Мениджмънт ще ни разреши да предложим на нашите клиенти нови капиталови благоприятни условия за по-активно ръководство на техните спестявания и реализиране на по-добра рентабилност. “ посочи Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен шеф на Fibank.

Инвеститорите във взаимни фондове следва да имат поради, че цената на дяловете в тези фондове и приходът от тях могат да се намалят. Печалбите не са обезпечени и вложителите поемат риск да не възстановят вложенията си в цялостен размер. Инвестициите във взаимни фондове не са обезпечени от гаранционен фонд, основан от страната или различен тип гаранция. Историческите резултати на фондовете не са показателни за бъдещи развития. Инвеститорите следва да се срещнат с проспектите на фондовете преди да влагат в тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР