Фиансовият министър на Франция - Брюно Льо Мер - поиска

...
Фиансовият министър на Франция - Брюно Льо Мер - поиска
Коментари Харесай

Париж нарече аномалия единния европейски пазар на електричество

Фиансовият министър на Франция - Брюно Льо Мер - изиска изчерпателен обзор на единния пазар за електричество на Европейския съюз, тъй като, съгласно него, разпоредбите, по които той оперира, стават все по-безполезни. В просторно изявление за френската телевизионна мрежа Public Senat на 24 септември Льо Мер уточни, че " единният европейски електрически пазар не работи, той е особеност ".   

Коментарите на френския министър на финансите се появяват в хода на набиращата мощ енергийна рецесия в Европа, подхранвана от растящите цени и от вероятността от дефицит на природен газ. Дългата и сурова зима остави европейските газови складове много изпразнени и попълването им през лятото не е елементарно, изключително откакто най-големият снабдител Русия не пуска спомагателни количества синьо гориво за Стария континент. 

Френската електрическа енергия се получава от атомните и водните централи и производството й е относително на ниска цена... в случай че европейският пазар не обвързва цените с котировките на природния газ, недоволства Льо Мер. В тази връзка той твърди, че " французите са понесли целия удар от нарастването на газовите цени, като в същото време страната е самостоятелна от позиция на произвеждане на електричество ". И по този метод се натрупват спомагателни разноски за френските семейства. 

Льо Мер се закани да внесе проверка на единния енергиен пазар на Европейски Съюз още на 27 септември по време на заседание на министрите. 

Френското държавно управление също е много заинтригувано от енергийния проблем преди изборите във Франция през идната година, тъй като знаят чудесно какъв брой политически сензитивен е растежът на енергийните цени. 

Париж разгласи още в средата на септември, че ще разпредели 580 млн. евро, с които да помогне на бедните французи да платят раздуващите се сметки за електричество. Те ще са под формата на дотация от 100 евро, която ще получат през декември 5.8 млн. семейства, които към този момент получават енергийни ваучери за 150 евро. 

Правителството обмисля да разшири листата от лицата, които имат право на финансова помощ, само че това ще изисква обзор на данъчните сметки, които ще се осъвременят при започване на 2022-а. Анализират се и способи да се помогне на най-енергийно подвластните компании, а в бюджета за идната година ще се плануват 2 милиарда евро (колкото и през 2021-а) за субсидиране на реновирането на жилища. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР