Фейсбук Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьора, който блъсна и

...
Фейсбук
Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьора, който блъсна и
Коментари Харесай

Убиецът на Мартин е имал спътник в колата, той е описал механизма на катастрофата

Фейсбук Прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за водача, който блъсна и умъртви велосипедист във Варна. Говорителят на Окръжната прокуратура разяснява, че към този момент арестуваният се възползва от правото си да не дава пояснения пред проверяващите.

" Има задоволително очевидци ", съобщи Радослав Лазаров, представител на Окръжната прокуратура. " Имал е сателит, който разказа механизма на злополуката ", изясни още Радослав Лазаров пред Нова тв.

Все още се чакат резултатите от пробите за опиати.

Лазаров изясни, че бягството от мястото на случая е по-тежко наказуемо от самата злополука. Освен това е закононарушение и фактът, че водачът не е оказал помощ на потърпевшия.

Стана ясно още и за какво до момента се е разминавал единствено с санкции, макар че е недееспособен и пътните служители на реда са го засичали неведнъж зад кормилото.

" Управлението без водаческа дееспособност е административно нарушаване, по тази причина са му наложени административни санкции ", изясни Лазаров.

Същевременно част от велоклубовете във Варна се сплотиха към 100 ограничения, които желаят да внесат в общината.

" Трябва да бъдат подхванати законодателни начинания за по-високи наказания за сходни извършители. Последните месеци има доста такива случаи във Варна, с водачи без удостоверение за дееспособност ", съобщи Недялка Александрова.

Една от свидетелките на злополуката, при която почина балетистът Мартин Чикалов, описа, че, съгласно нея, водачът е карал доста бързо.

" Не видях момента на конфликта, само че видях индивидът по какъв начин излетя във въздуха. Той не спря ", споделя още Виктория Енева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР