Фейсбук От полицията във Варна предоставиха полезни съвети за безопасно пътуване

...
Фейсбук
От полицията във Варна предоставиха полезни съвети за безопасно пътуване
Коментари Харесай

От полицията във Варна с полезни съвети за безопасно пътуване по празниците

Фейсбук От полицията във Варна предоставиха потребни препоръки за безвредно пътешестване в празничните дни. Ето и рекомендациите за безпроблемно придвижване:
Преди пътуването прегледайте главно редовността на автомобила си и неговата подготвеност за придвижване при зимни условия! Погрижете се за осветителната система на своя автомобил; осигурете си подобаващи за сезона гуми; прегледайте амортисьорите, акумулатора и спирачната течност; подменете остарелите и втвърдени пера на чистачките, снабдете се с вериги за сняг и лопата; проверете редовността на отоплението и на устройството за измиване на предното стъкло; проверете концентрацията на антифриза в охладителната система.

Не потегляйте с износени гуми. Носете в багажника вериги за сняг. Заредете с повече гориво, защото може да се наложи дълго и постепенно пътешестване в колона.

Пътуването би трябвало да е добре планувано и е по-добре да се реализира през светлата част на денонощието! Не поставяйте авансово час за идване! Пътуването през зимата постоянно е непредвидимо! Изберете уместно време за напредване на дълги дистанции! Отложете пътешестване и посещение, в случай че изискванията за придвижване са усложнени.

Не предоставяте автомобила си на недееспособен лидер! На дълъг път зад кормилото постоянно би трябвало да е най-опитният лидер!

Винаги поставяйте защитните колани!

При шофиране по пътища със заснежена и заледена настилка, управлявайте гладко, без внезапно форсиране и лишаване на газта, намалявайте скоростта благодарение на мотора при включена предавка, съвсем без да употребявате спирачките. Рязкото потребление на спирачките е извънредно рисково и може да докара до загубване на надзор и плъзгане на автомобила. При придвижване по мрачно, бъдете още по-бдителни! Съобразявайте скоростта.

При придвижване в колона, не правете непотребни опити за изпреварване. Далеч по-безопасно е да поддържате скоростта на колоната, движейки се на подобаваща по-голяма отдалеченост.

Не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол!

Заредете мобилния си телефон и наложително вземете със себе си зарядно устройство. А, в случай че имате остаряло мобилно устройство, заредете го и го вземете като запас.
Във връзка с идните празнични и почивни дни за Коледа и посрещането на Новата година, " Пътна полиция " при ОДМВР - Варна планува да бъде обезпечено засилено полицейско наличие по основните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очавка засилен поток от коли от и към Варна. Екипи на бранша ще дежурят на входно - изходните артерии на Варна. В града се плануват засилени полицейски инспекции за ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, ръководство на МПС без удостоверение за дееспособност и с превишена скорост.

Взети са съответните ограничения за застраховане на публичния ред и сигурността на жителите и гостите на Варна по време на празничните мероприятия, които предстоят.

Весела Коледа и щастливо посрещане на Новата 2018-та година!!!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР