Фейсбук Младежите от доброволческата организация PTPI Делфините от Варна събраха и

...
Фейсбук
Младежите от доброволческата организация PTPI Делфините от Варна събраха и
Коментари Харесай

PTPI Делфините събраха и дариха близо 17 000 лв. за центъра Живот под дъгата

 Фейсбук Младежите от доброволческата организация PTPI Делфините от Варна събраха и подариха близо 17 000 лева за центъра " Живот под дъгата ", научи Varna24.bg

" Тази година нашето знамение се показва в 16 663,57лв. за център " Живот под дъгата " към Асоциация " Да съхраним дамата ". Надяваме се тези средства да сбъдват най-малко малко и вашата фантазия, тъй като нашата е сбъдната.

Знаем, че не за всекиго беше лесна годината, само че сме признателни на всички вас, които ни подкрепихте. Нашето предпочитание беше за най-малко 10 000, което е равностойно на една стая, а събрахме близо 17 000, което е доста повече от предстоящото ", оповестяват младежите във фейсбук страницата си. 

Както медията ни заяви, за 14-та поредна година младежката организация PTPI Делфините организира Коледна акция с благотворителна цел. 

" Миналата година отново надминахме нашия връх и събрахме 38 000лв. за Центровете за настаняване от фамилен вид във Варна и покрайнината. Със средствата изградихме детски площадки и закупихме рехабилитационни уреди -  стол " Зебра ", резонансна софа и други, оповестиха преди старта на акцията от Делфините. 

Решението да дарят събраните средства от акцията си тази година на ЦСРИДУ " Живот под дъгата " към Асоциация " Да съхраним дамата " е стимулирано от това, че центърът се грижи за деца с аутизъм.

" Той е повода тези деца да имат едно по-разнообразно всекидневие. Да развиват своите умения и креативен пристрастености, да се забавляват, а не да стоят единствено затворени у дома. Този център поема, въпреки и почасово, грижата за тези деца. А по-важното оказва помощ на техните самотни родители да могат да отделят нужното време за работа, с цел да могат да се обезпечат и финансово, с цел да се грижат за децата си. 

Ще помогнем на центъра като закупим обзавеждане за няколко стаи - за арт терапия, за музика, за кинезитерапия, за тихи игри и други Със събраните средства се надяваме да можем да закупим музикални принадлежности, рехабилитационни IT средства, подготвителни уреди, всичко нужно за обзавеждането на стаите ", споделят още Делфините.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР