Фейсбук Жената, която постави световен рекорд, раждайки 9 бебета наведнъж, разкри

...
Фейсбук
Жената, която постави световен рекорд, раждайки 9 бебета наведнъж, разкри
Коментари Харесай

Жена роди 9 бебета: Щастлива съм, че съм жива

 Фейсбук Жената, която сложи международен връх, раждайки 9 бебета едновременно, разкри че  дневно се сменят по 100 пелени и им се дават по 6 литра мляко, само че призна, че тя самата е прекомерно изтощена, с цел да ги гледа и прекарва дните си в сън и гледане на телевизия.

26-годишната Халима Сисе роди децата си в клиника в Казабланка, Мароко на 5 май, подобрявайки върха на " октомама “ Надя Сюлейман през 2009 година, когато роди осем бебета, всички от които оцеляха.

Деветте деца на Сисе, за които тя твърди, че са заченати по натурален път, тежат сред 500 грама и 1 кг, когато се раждат и остават в кувьози в поделение за интензивно лекуване, където за тях непрекъснато се грижат екип от лекари и медицински сестри.

В извънредно изявление от болничното заведение в Мароко, госпожа Сисе споделя, че е схванала, че ще има цели девет бебета минути преди началото на цезаровото сечение. " Беше цялостен потрес, когато разбрах, че ще имам девет деца, тъй като мислех, че ще са седем “, споделя тя.

Халима разкрива: " Докато бебетата излизаха, толкоз доста въпроси минаваха през главата ми. Бях доста наясно какво се случва и като че ли от мен излизаше безконечен поток от бебета. Сестра ми ме държеше за ръката и всички, за което можех да мисля беше по какъв начин ще се грижа за тях, кой ще ми оказва помощ? “.

Три месеца след тежкото раждане Халима Сисе към момента се възвръща и посещава децата си единствено по два пъти дневно за по 30 минути, с цел да сътвори връзка с тях, тъй като към момента тя няма силата да се оправя с изтощителния им режим.

Те се хранят на всеки 2 часа, като изпиват общо 6 литра мляко дневно, и изхабяват 100 пелени, които се сменят също на 2 часа. На всеки три часа се ревизират здравните им индикатори. До този миг сметката за грижите на бебетата коства 1 млн. паунда, като тя е платена от държавното управление на Мали.

Халима разкрива, че месец след раждането кърмата ѝ е спряла. Очаква се бебетата ѝ да останат в болничното заведение още два месеца. " Все още се усещам доста слаба. Бременността ми беше доста сложна и нуждая се от доста отмора “, споделя тя.

" Раждането на едно дете е мъчно, а на девет напряко невъобразимо. Изумителен е размерът на работа, която би трябвало да свършиш, с цел да се грижиш за тях. Благодарна съм на медицинския екип, който се грижи за тях и на държавното управление на Мали за финансирането “, споделя госпожа Сисе.

Тя съвсем умира от кръвозагуба по време на раждането, като лекарите пресмятат, че единствено коремът ѝ тежи 30 кг.

Г-жа Сисе сподели: " За благополучие не би трябвало да ставам през нощта, в случай че бебетата стартират да плачат, тъй като сестрите се оправят с всичко това, тъй че съумявам да дремя доста. Щастлива съм, че съм жива и имам цялата тази поддръжка “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР