Фейсбук затяга правилата за политическата реклама. Това става ясно от

...
Фейсбук затяга правилата за политическата реклама. Това става ясно от
Коментари Харесай

Фейсбук затяга политическата реклама

" Facebook " стяга разпоредбите за политическата реклама. Това излиза наяве от известие от компанията на Марк Зукърбърг.

По-строгите правила на " Facebook " за политическа реклама ще важат за Европейския съюз.

Така обществената мрежа се готви за изборите за Европейски парламент.

С новите рестрикции ще бъдат осведомени всички рекламни организации.

" Facebook " се надява спомагателните инспекции на самоличността и местоположението да основат действителна преграда пред всеки, който има намерение да употребява рекламите за външна интервенция в изборите в дадена страна.

Ограниченията се отнасят да наличие, обвързвано с предизборната акция на политици или политически партии, както и за политически реклами, които целят да пропагандират или разубедят хората да гласоподават.

Подобни ограничения бяха въведени в последните месеци за изборите в Индонезия и Канада.

От " Facebook " към този момент вкараха условие всеки рекламодател, който желае да пусне политическа реклама, да бъде тестван и да удостовери самоличността и местонахождението си.

Ако не бъде утвърден, няма да има право да разгласява. Такъв вид реклама също така ще бъде обозначена, а рекламодателят ще би трябвало да уточни кой е източникът на финансиране. Тези нови правила ще бъдат въведени в началото в Съединени американски щати, а в идващите месеци и в останалата част от света.

" Facebook " към този момент забрани белия шовинизъм и фракционизъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР