Фейсбук понесе глоба от 5 милиарда долара, наложена от Федералната

...
Фейсбук понесе глоба от 5 милиарда долара, наложена от Федералната
Коментари Харесай

САЩ глобиха Фейсбук с 5 милиарда долара

Facebook понесе санкция от 5 милиарда $, наложена от Федералната комерсиална комисия (ФТК) на Съединени американски щати по отношение на неуспеха на обществената мрежа да отбрани персоналните данни на милиони свои консуматори, предава " Ю Ес Ей Тудей ".

Рекордната сума е единствено добавка към наказването на компанията, която също по този начин е задължена да вкара спомагателни отбрани на персоналните данни на потребителите си в своите платформи - Facebook, Инстаграм и УотсАп.
 Google пресява информация, с цел да не изберат Тръмп през 2020 (видео)
Регулаторът също по този начин лимитира пълномощията на притежателя на компанията Марк Зукърбърг, като той към този момент няма да дава отговор за проблемите на сигурността и персоналните данни на потребителите. За това ще дава отговор нов комитет с самостоятелни членове, които да не могат да бъдат сменяни без единодушието на най-малко 2/3 от акционерите.

Освен това всички решения на компанията, свързани с персоналните данни, ще бъдат следени от трета страна, освен от ФТК. Самата комисия гласоподава 3 на 2 в интерес на налагането на новите ограничения, като двата гласа " срещу " в действителност са желали налагането на още по-строги регулации.

Според осведомени, въздействието на Зукърбърг е съществено орязано, защото той към този момент няма да може да взема еднолични решения по отношение на сигурността и поверителността на потребителите и уеб страницата.

Facebook се е съгласила с всички условия и няма да се стигне до съд.

Договорката поставя завършек на траялото над година следствие на ФТК по отношение на абсурда с операция на потребителското мнение и корист с персонални данни, осъществени от " Кеймбридж аналитика ". През 2016 година компанията е получила достъп от Facebook до профилите и желанията на 50 милиона консуматори, като е употребила това, с цел да им пуска рекламни материали в поддръжка на Доналд Тръмп на президентските избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР