Фесто производство, Смарт органик, УниКредит Булбанк и Payhawk са четирите

...
Фесто производство, Смарт органик, УниКредит Булбанк и Payhawk са четирите
Коментари Харесай

Фесто производство, Смарт органик, УниКредит Булбанк и Payhawk с награди за развитието на българо-германските икономически отношения

" Фесто произвеждане ", " Смарт органик ", " УниКредит Булбанк " и " Payhawk " са четирите компании, които бяха наградени в 18-тата годишна гала на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК), която се организира през вчерашния ден. Дружествата са отличени поради приноса си в развиването на българо-германските стопански връзки през последната година.

Наградата на немската стопанска система в България за 2021 година беше присъдена в четири категории - " Голямо дружество ", " Малко и приблизително дружество ", " Социален ангажимент " и " Стартиращо дружество ". Общо 19 бяха номинираните компании. Членството в ГБИТК не беше изискване за присъединяване. Компетентно жури с представители от германо-българските стопански и публични среди дефинира спечелили във всяка една категория. Модератори на събитието бяха Доника Ризова и Надя Станчева.

Събитието откри доктор Митко Василев, Главен шеф на ГБИТК. Той показа насладата си от опцията събитието да се организира онлайн и акцентира, че довечера е отдадена на сполучливите истории на българския и немския бизнес макар сериозните провокации, пред които COVID-19 сложи стопанските системи по целия свят.

" В резултат от пандемията с ковид международната стопанска система продължава да бъде изправена пред съществени провокации, работната среда се промени внезапно, заради което и немският, и българският бизнес действат по отношение на изискванията на новата действителност. Дигитализация, повишение на успеваемостта и новите хибридни формати са възможностите, които ни носи тази пандемия и върху които би трябвало да се съсредоточим ", сподели Тим Курт, президент на ГБИТК. Той добави, че Германия резервира мястото си на водещ търговски сътрудник за България и означи, че налице е бил инвеститорски интерес и са се осъществили някои огромни вложения.

Официален посетител на събитието бе министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Той се ангажира, че новото правителсвто ще донесе на България ред, правда и правила. " Германия е най-големият търговски сътрудник на България и ние откровено желаем това партньорство да става все по-голямо ", сподели още министър Лорер.

Н.Пр. Кристоф Айххорн, дипломат на Федерална република Германия в София поздрави всички посетители и уточни, че точно реда и върховенството на закона са значими тематики, както за немския бизнес в Германия и България, по този начин и за всички в Европейски Съюз.

Кристоф Де Мил, Изпълнителен шеф - Финанси на ОББ АД и Иновационен водач на KBC Груп в България в качеството си на общоприет сътрудник на събитието поздрави всички посетители.

Сред гостите на церемонията бе и министърът на туризма Христо Проданов.

В категория " Голямо дружество " за победител бе отличена компания " Фесто произвеждане ". Георги Атанасов, изпълнителен шеф на компанията получи персонално премията. Наградата бе връчена от министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер и Тим Курт, президент на ГБИТК.

Победителят в категория " Малко и приблизително дружество " е " Смарт Органик като премията одобри Яни Драгов, изпълнителен шеф на Смарт Органик. Кристоф де Мил, Изпълнителен шеф - Финанси на ОББ АД и Иновационен водач на KBC Груп в България и Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия връчиха премията.

В категория " Социален ангажимент " наградата отиде при УниКредит Булбанк. Наградата, призната от Цветанка Минчева, основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк бе връчена от Н. Пр. Кристоф Айххорн, Посланик на Федерална Република Германия в България и доктор Мая Найденова, вицепрезидент на ГБИТК.

За трета поредна година бе връчена премия в категория " Стартиращо дружество ", акцентираща върху развиването на стартъп компании в България и тяхната новаторска активност. Наградата на немската стопанска система за 2021 година получи Payhawk, показана от Христо Борисов, шеф на Payhawk. Тя бе връчена от министъра на туризма Христо Проданов и Митко Василев, основен шеф на ГБИТК.

По традиция ГБИТК връчи и почетни грамоти за ползотворно, взаимноизгодно и сполучливо съдействие с ГБИТК през миналата 2021 година на Димитър Николов, кмет на община Бургас, на Стефан Йонков, Ръководител на службата по търговско-икономически въпроси към Генералното консулство на Република България в Мюнхен и на Торстен Гайслер, Ръководител на бюрото на Фондация Конрад Аденауер в България. Александър Миланов, шеф на БМВ България и член на УС на ГБИТК и госпожа Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен шеф на Лидл България и също член на УС на ГБИТК, връчиха почетните грамоти и плакети.

Връчена бе и почетна грамота посмъртно на д.-р Любов Попова, дълготраен ръководител на профилираната комисия " Обучение и подготовка " към ГБИТК от основаването и в продължение на 15 години. Грамотата връчи доктор Митко Василев, основен шеф на ГБИТК на госпожа Боряна Страхилова.

Главен сътрудник на събитието бе ОББ АД. Нухелт АД и Главбулгарстрой поддържаха събитието като златни спонсори, а Диджитъл Технолъджи Сентър Комерцбанк клон София и Шенкер ЕООД бяха надлежно сребърен и бронзов спонсор.

Медийни сътрудници на събитието бяха Българска телеграфна организация (БТА), Economy.bg и Money.bg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР