Фестивалът за съвременен танц ONE DANCE WEEK започва тази събота

...
Фестивалът за съвременен танц ONE DANCE WEEK започва тази събота
Коментари Харесай

Танцовите експерименти на ONE DANCE WEEK превземат Пловдив след дни

Фестивалът за актуален танц ONE DANCE WEEK стартира тази събота в Пловдив и ще продължи до 15 октомври, като в програмата му са включени разнообразни спектакли на обществена и социална тема.

Юбилейното издание на фестивалът е част от програмата на " Пловдив – европейска столица на културата 2019 година ". Началото му ще бъде обещано на 23 септември от 19:30 ч с новаторския театър от Тайван " Дует за човек и робот ". Главни настоящи лица са хореографът Хуанг Юи и немският промишлен робот KUKA – един от най-напредналите, прецизни и разпознаваеми постижения на роботиката, оповестяват от уредниците. KUKA, който тежи 795 кг и чието програмиране изисква към 10 часа фини настройки за една минута танц, има многочислени приложения в индустрията, изключително в автомобилостроенето и електрониката.

Следват спектаклите от програмата " Check the czechs ", курирана от моторa зад съвсем всички изпълнителски явления в Чехия Ивона Кройцманова. Модулът ще показа общо три представления – " Гайд " на 24 септември от 19:30 часа, " Разказвачката " на 8 октомври от 16:30 часа и " Стъпка преди края " на 8 октомври от 20:00 часа.

Българската диря в юбилейното издание на ONE DANCE WEEK е спектакълът на Иво Димчев " Скулптури " на 30 септември от 19:30 часа, който към този момент сполучливо дебютира във " Фолкстеатер “ във Виена предишния месец.

Музикалният колективен пърформанс, който ще бъде показан за първи път в България точно в Пловдив, носи името на новия албум на хореографа, художник, вокалист, създател на песни, пърформър и подбудител Димчев, а песните от него са гръбнакът на спектакъла.

Спектакълът " Хрома " на съоснователя на световноизвестния японски артистичен колектив Dumb Type, Широ Такатани, е измежду гвоздеите на фестивала тази есен.

Любителите на танца ще могат да се потопят в опита на тематика облик и тон в два следващи дни – 6 и 7 октомври – от 19:30 часа.

Друг акцент в юбилейната стратегия на фестивала е спектакълът на белгийците Peeping Tom – " Майка ", който ще се състои на 14 октомври от 19:30. Представлението събира другите стадии и положения в живота на майката, с цел да ни изненада, изваждайки на показ нейния комплициран вътрешен свят на крайности, страхове и фантазии.

Революционно-музикалният театър от Буркина Фасо " Република Калкута " ще закрие тазгодишното издание на фестивала на 15 октомври от 19:30. Спектакълът е въодушевен и озвучен от композициите на именития Фела Кути – неотстъпчив бунтовник против хунтата в Нигерия. Кути е считан за първообраз на африканските опозиционери, тъй като острата ирония против режима, репресиите и колониализма в неговите албуми му " костват “ над 200 ареста. И освен това – армейски разгром над Република Калакута – персоналното имение на Кути, което той прогласява за самостоятелна страна през 1977-ма година.

Програмата на фестивала ще показа и вечер на младите хореографи от Япония и Корея с три спектакъла на 1 октомври от 19:30, които ще се играят един след различен.

В продажба е фестивалният билет на стойност 55 лева, както и билетите за обособените спектакли на цени от 10, 15 и 20 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР