Ferrari Enzo директно от личната колекция на двукратния световен шампион

...
Ferrari Enzo директно от личната колекция на двукратния световен шампион
Коментари Харесай

Купиха ферарито на Фернандо Алонсо за почти $6М

Ferrari Enzo непосредствено от персоналната сбирка на двукратния международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо беше продаден на търг в Монако.

Крайната платена цена, в това число таксата на купувача, беше умопомрачителните 5,4 милиона евро (приблизително 5,9 милиона долара). Това е два пъти повече от това, за което нормално се продават Enzo, даже при днешните повишени цени за типичен и специфични коли.



Понеже е благосъстоятелност на Алонсо, този съответен Enzo е и с по-висока цена. Алонсо даже остави видео известие, което беше пуснато по време на продажбата.

„ Това значи доста за мен и си прекарах ужасно с колата... това е вълшебно произведение на изкуството “, сподели той във видеото. „ Знам, че ще бъде в положителни ръце... апелирам, погрижете се за колата и й се насладете. “

Въпреки това, колата може да се похвали и с първата приключена каросерия на Enzo — Scocca no.1 — което значи, че е един от най-ранните издигнати Enzo. Произходът е доказан от Червената книга на автомобила Ferrari Classiche, съгласно Monaco Car Auctions, които са направили продажбата.

Ferrari построи единствено 400 пътни коли Enzo плюс 30 пистови FXX, създадени от Enzo. Enzo на Алонсо е приключен в присъщото за Ferrari алено Rosso Corsa и има единствено 2982 благи на километража, макар че не е ясно какъв брой от тези благи в действителност са добавени от Алонсо, който кара за тима на Ferrari F1 сред 2010 и 2014 година и през днешния ден кара за Aston Martin.

Наречен на създателя на компанията Енцо Ферари, Enzo беше водещият суперавтомобил на Ferrari от началото на 2000-те години, продължавайки там, където F40 и F50 стопираха. Наред с други неща, той беше незабравим с монококово шаси от въглеродни нишки и трансмисия с лостчета – общоприета цена в суперавтомобилите през днешния ден, само че много нова по това време. Тази трансмисия е съчетана с 6,0-литров V-12, който изхвърля 650 к.с. и ще форсира Enzo от 0-100 км в час за 3,6 секунди до оптималната скорост от 349 км в час.

На търга беше и Ferrari 250 GT Boano от 1956 година, което беше продадено за 1 512 000 евро (1,65 милиона долара), в това число таксата на купувача. Автомобилът е един от общо 14-те екземпляра на купета с алуминиеви каросерии и се състезава на Nassau Governor’s Trophy през 1956 година със състезателя Jan de Vroom зад кормилото.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР