Ферментиралите храни са най-добрият начин да заредите организма си с

...
Ферментиралите храни са най-добрият начин да заредите организма си с
Коментари Харесай

Шест от най-полезните ферментирали храни

Ферментиралите храни са най-хубавият метод да заредите организма си с витамини, минерали, пробиотици и ензими. Добрите бактерии усъвършенстват храносмилането, покачват имунитета, подкрепят тялото  да резервира килограмите си в норма и още куп други изгоди за здравето. Известно е, че храни, като кисело мляко и зеле, са богати на пробиотици - положителни бактерии, които порастват по време на ферментационния развой. Ето 6 от най-полезните ферментирали храни:

1. Кисело зеле

Направена от зеле и сол, тази ферментирала храна доставя здравословна доза пробиотици и фибри. Киселото зеле е нискокалорична харна, богата ан витамини, минерали и микроелементи.

2. Кимчи

Кимчи съставлява ферментирали зеленчуци , главно зеле и прилича българското кисело зеле, само че с доста добавени подправки — пикантен червен пипер, сок от чесън и лук, домати и други.

Това е обичайно корейско ядене.
 Кимчи ThinkStock/Getty Images
3. Кефир

Това е ферментирала млечна напитка , произхождаща от населяващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски нации. Получава си след коагулация на краве, козе или овче мляко благодарение на кефирени зърна. Възможно е и потреблението на конско мляко - назовава се кумис. Кефирените зърна са композиция от бектерии и дрожди в матрица от протеини, липиди и захари.-->

3. Темпе

Темпе е обичаен соев хранителен артикул, произлизащ от Индонезия. Прави се с следена ферментация на соеви зърна и се оформя в сбита форма, напомняща вегетариански бургер. Ферментационният развой на темпето му придава по-високо наличие на протеини, диетични фибри и витамини.

4. Мисо

Мисо е обичайната японска фалшификация, създадена посредством ферментация на соя със сол и гъбата мухъл Aspergillus orwzae мисо. Пречиства организма от нездравословните, нездравословни храни укрепва и имунната система.
 Мисо ThinkStock/Getty Images
5. Кисело мляко

Киселото мляко е млечно кисел артикул, който се получава посредством ферментация на мляко. Пробиотиците в киселото мляко оказват помощ за усвояването на лактозата.
 кисело мляко ThinkStock/Getty Images
6. Ябълков оцет

Ябълковият оцет се получава посредством окисляване на етанола при сладка ферментация на плодовете. Използва се от епохи за лекуването на гъбички и чревни инфекции.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР