Феодални организации заплашват хора, че ако не гласуват за ГЕРБ,

...
Феодални организации заплашват хора, че ако не гласуват за ГЕРБ,
Коментари Харесай

Асен Василев: ГЕРБ заплашва с уволнение, ако не се гласува за тях |

Феодални организации заплашват хора, че в случай че не гласоподават за ГЕРБ, ще бъдат уволнени или отрязани от достъп до публични услуги. Те би трябвало да отидат в пандиза, това държание е нелегално, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев  в " Денят онлайн " по Нова тв.

Бившият финансов министър даде образец с учителки, които отишли при него, с цел да му оповестят, че са на площада в поддръжка на групировката, само че се опасяват от уволняване. В Силистра пък записвали имената на излезлите да се срещнат с представители на " Продължаваме промяната ".

Асен Василев изясни, че има решение на въпроса с високите цени на тока.

" Високите цени на тока могат да се трансформират, в случай че дълготрайните контракти за предложение на електрическа енергия на държавните производства станат налични на енергийната борса, тъй че всички компании да могат да се възползват. 80% от силата на борсата се търгува от през днешния ден за на следващия ден, до момента в който в множеството развити тържища се търгува в дълготрайни контракти, което разрешава прогнозируемост на цените. Такива пикове не се отразяват на цялата сметка за ток ", изясни той.

Василев бе безапелационен, че енергийни обезщетения са планувани единствено за физически лица, а за бизнеса не са заложени в бюджета.

" Помощ за бизнеса би било извънредно неверен механизъм - това значи всички да платим налози, те да стигнат до компаниите, а те да ги дадат на търговците на еленергия и на производителите. Това е циничен кръг ", уточни Асен Василев.

По думите му Топлоелектрическа централа Марица Изток-2 и АЕЦ могат да дадат ток на пазара. А в случай че ГЕРБ ръководи, " Мариците " могат да се затворят 10-12 година по-рано.

Бившият финансов министър счита, че първата грижа е за здравето на хората, а втората – помощ за бизнеса. И удостовери, че средства за отплата на бизнеса и при цялостно затваряне поради COVID-19 са планувани.

Сред целите на " Продължаваме промяната " е да се спрат кражбите посредством промяна на правосъдната система, а парите от събираемостта на налозите да се влагат в обучение, опазване на здравето и инфраструктура, както и да не се пипат налозите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР