Феновете на шотландския футболен клуб Селтик се противопоставиха на директивите

...
Феновете на шотландския футболен клуб Селтик се противопоставиха на директивите
Коментари Харесай

Феновете на Селтик се противопоставиха на клуба да развява палестинските знамена в мача от Шампионската лига

Феновете на шотландския футболен клуб Селтик се опълчиха на директивите на своя клуб и развяха хиляди палестински флагове по време на мача на техния тим от Шампионската лига на УЕФА против Атлетико Мадрид.

Шампионът на Шотландската Висша лига беше хазаин на испанския клуб за мача от груповата фаза на Селтик Парк в Глазгоу в сряда.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла, обещани от почитателите на Селтик „ недвусмислена поддръжка “ за Палестина макар реакцията „ Получаване на смъртни закани “: египетски плувец е атакуван поради поддръжка за Палестина Спортен седмичник: Футболът приказва намерено за войната Израел-Хамас завършек на списъка

Часове преди мача клубът излезе с изказване, в което се споделя, че играчите и треньорският щаб на двата тима ще носят черни ленти „ в символ на почитание и поддръжка за всички наранени от спора [между Израел и Палестина], “ само че сподели на почитателите да се въздържат от проявление на поддръжката си на трибуните.

„ Молим банери, флагове и знаци, свързани с спора и страните, участващи в него, да не се демонстрират на Селтик Парк сега “, се споделя в изказването на клуба.

Феновете обаче не обърнаха внимание на напътствията и издигнаха хиляди палестински флагове преди началото на мача и продължиха да ги развяват по време на мача.

Феновете в секцията North Curve на стадиона приготвиха настройка – хореографско показване – на палестинското знаме и разпънаха огромни флагове зад вратата на домакинския тим през първото полувреме на мача.

Няколко хиляди почитатели в други елементи на стадиона издигнаха море от по-малки флагове, до момента в който пееха дружно с известния футболен химн „ You'll Never Walk Alone “ и викаха лозунги в поддръжка на Палестина преди мачът да стартира.

Зелената бригада, ултрас група от хардкор почитатели на Селтик, насърчи последователите да се опълчват на изказването на клуба и да продължат да демонстрират взаимност с палестинците.

„ Развейте флага за Палестина “

Селтик забрани на групата да посещава мачовете на тима като посетител до второ разпореждане след тяхното „ рисково и недопустимо държание “ в последните мачове като посетител на Мадъруел и Фейенорд.

Групата сподели, че стотици почитатели са били отстранени от посещаване на мачове като посетител „ заради връзка със Зелената бригада; макар че не получи преписка, никакви обвинявания или каквито и да било детайлности по отношение на какъвто и да било развой на следствие ”.

„ Въпреки неискрените изказвания, ние нямаме безусловно никакво подозрение, че тези наказания са стимулирани от желанието да се анулира политическото изложение в границите на келтската поддръжка, по-специално по отношение на Палестина в този миг “, сподели групата в изказването си във вторник. < /p>

„ Въпреки това и всяка по-нататъшна спънка, ние още веднъж насърчаваме почитателите самоуверено да развяват знамето на Палестина. “

Селтик получи санкция от УЕФА поради потреблението на факли от техните почитатели по време на мача им против Фейенорд предишния месец и може да получи още една санкция поради снощната проява на взаимност с Палестина.

По-рано този месец бордът на Селтик се дистанцира от групата, откакто демонстрираха банери с надписи „ Освободете Палестина “ и „ Победа на съпротивата! “ по време на мача от шотландската Висша лига против Килмарнок в Глазгоу на 7 октомври.

„ Извън връзка с това, което има значение “

Феновете подлагаха на критика клуба и споделиха, че проявената поддръжка в сряда идва от „ огромна част “ от последователите, а освен от Green Brigade.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР