Феновете на Мароко се увеличиха чувствително след края на груповата

...
Феновете на Мароко се увеличиха чувствително след края на груповата
Коментари Харесай

Арабските фенове в Катар застават изцяло на страната на Мароко

Феновете на Мароко се усилиха сензитивно след края на груповата фаза на международното състезание в Катар, написа Асошиейтед Прес.

От една страна това се дължи на мощната игра на отбора, който завоюва първо място в групата си, изпреварвайки сили като Белгия и Хърватия. От друга страна Мароко е последният представител на арабския свят, останал в шампионата, което кара всички локални почитатели да стискат палци на селекцията на Уалид Реграри. Не единствено катарците обаче стискат палци на Мароко. Зад отбора застават още почитателите на Саудитска Арабия, Тунис, както и почитателите на всички останали страни от Близкия изток, които се намират в Доха за международното състезание.

" Всички арабски страни усещат нашата наслада и ни оказват помощ и ние да бъдем щастливи ", декларира Ясин ал-Юсфи, който работи в ресторант " Маракеш " в Доха.

" Надявам се, че това възприятие ще се задържи, до момента в който спечелим международната купа. Тя ще бъде в марокански ръце ", споделя още Ал-Юсфи.

Досега тимът на Мароко в никакъв случай не се е класирал на четвъртфинал на международно състезание, само че може да стори това с победа над Испания във вторник. Досегашните триумфи на отбора пък бяха отпразнувани от Ивицата Газа до Кайро.

" Няма място в Катар, на което да отидеш и хората да не те поздравяват и да не ти се радват ", споделя готвачът Науел Фарих, който също работи в ресторант " Маракеш ".

" Това дава на човек такава огромна горделивост, че е мароканец и че неговият тим е на осминафиналите ", прибавя той.

Знамената на Мароко на пазара Соук Уакиф се продават като топъл самун, а по улиците на катарската столица постоянно могат да бъдат видени почитатели, които скандират: " Това е единствено началото! Ще продължим, ще продължим! "

" Чувствам се по този начин, все едно съм си в Мароко. Настроените е като в Мароко, музиката, ритуалите... ", споделя Ибрахим Бутахар, който е мароканец, който живее в Доха.

" Ключът към триумфите на Мароко е в това, че те все едно играят вкъщи. Така ще бъде и против Испания ", декларира 51-годишната Кадр Игири, която е пристигнала от Казабланка особено за идния мач.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР