Феновете на Левски от Националния клуб на привържениците са събрали

...
Феновете на Левски от Националния клуб на привържениците са събрали
Коментари Харесай

Феновете на "Левски" откупуват трофея от 2009 г.

Феновете на " Левски " от Националния клуб на последователите са събрали нужните средства, с цел да изплатят трофея, връчен им след спечелването на купата през сезон 2008/2009.

Това оповестиха те в обществените мрежи, откакто се развихри полемика за наличните награди на " сините " в музея на стадион " Георги Аспарухов ".



Въпросният трофей от последния 26-ти шампионски сезон на отбора беше разигран на търг през 2013 година Тогава той попадна в ръцете на предприемач, представляван от Христо Йовов. Той заплати за купата 22 000 лева, а в този момент ще се раздели с нея за 15 000 лева

Със средствата от търга беше подкрепена организацията на 100-годишнината на " Левски " на стадион " Васил Левски ".

Пред bTV Илия Христов от " Сини сърца " - организацията, която се грижи за музея дружно с клуба, посочи, че няма драма към броя на изложените титли. На стадион " Георги Аспарухов " почитателите сега могат да видят единствено 2 трофеи - от сезон 2006/2007 и от 1948/1949.

Снимка: БГНЕС

Той обясни, че преди 2007 година шампионският трофей е бил един и се е предавал от първенец на първенец, а не е оставал в ръцете на първите в класирането.

Музеят беше публично открит през 2019 година

Снимка: БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР