Феновете на голяма част от отборите във Втора лига се

...
Феновете на голяма част от отборите във Втора лига се
Коментари Харесай

Фенове на част от отборите във Втора лига искат публика на стадионите

Феновете на огромна част от тимовете във Втора лига се сплотиха с искане мачовете им да бъдат с аудитория на стадионите. Привържениците акцентират четири точки в поддръжка на тяхното предпочитание.

Позиция (без редакторска намеса) от името на последователите на:

" Добруджа

Дунав Русе

Локомотив Горна Оряховица

Локомотив София

Миньор Перник

Нефтохимик Бургас

Пирин Благоевград

Созопол

Янтра Габрово

Приятели, на прага сме на нов сезон във Втора професионална лига, сезон в изискванията на световна пандемия и икономическа рецесия.

В тази връзка БФС взе решение за шампионатите в Първа и Втора Лига: те ще стартират без фенове по стадионите в България.

Считаме това решение за неверно и незаслужено по отношение на Второто равнище на професионалния футбол у нас, тъй като:

1. Дискотеки, заведения за хранене и други сходни заведения (на намерено, само че и в ЗАКРИТИ помещения) работят с цялостна мощ, някои с цялостен потенциал и без нужното съблюдаване на отдалеченост сред посетителите. Стадионите са обекти навън и са дотатъчно необятни с цел да се позволяват фенове при избран пропускателен режим.

2. В състава на Втора лига има представители на доста регионални и общински центрове. Част от тимовете се завръщат на футболната карта след къс или дълъг интервал в аматьорските дивизии. Управляващите футбола у нас много постоянно настояват, че футболът е за последователите. Не заслужават ли хората да гледат онлайн своите клубове?

3. Намираме се и в изискванията на икономическа рецесия - към този момент упомената при започване на нашата позиция. Професионалните клубове във втория ни ешелон разчитат на приходите от билети/абонаментни карти с цел да покриват настоящите си разноски - когато аудитория отсъства не се осъществят продажби на билети. Без значение от числеността на публиката, това са свежи пари в касите на клубовете, на които сега не може да се разчита.

4. Заговаряйки за доходи, стигаме и до тези, свързани с директното лъчение на мачовете в ефира на каналите на Нова Броудкастинг Груп. Практиката демонстрира, че всеки кръг един мач от ВПЛ бива излъчен директно в народен ефир, от останалите се излъчват къси репортажи. Докато Ефбет Лига е със седем от седем мача излъчени всеки кръг. На фона на тази разлика можем единствено да допускаме каква е разликата в сумите, които се разделят сред клубовете в двете професионални лиги.По този метод последователите са лишени и от тази опция да наблюдават играта и развиването на своите клубове. Считаме, че по този начин ползата към Втора лига ще понижава, а това може единствено да навреди на тимовете.

Призоваваме БФС и/или виновните държавни органи да преразгледат решението си и да разрешат на футболните последователи у нас да посещават футболните мачове от сезон 2020/21! ".
 Мачовете под егидата на УЕФА ще се играят без аудитория до второ разпореждане
Мачовете под егидата на УЕФА ще се играят без аудитория до второ разпореждане

Александър Чеферин не е оптимист за завръщането на почитателите по трибуните скоро
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР