Феновете на Фенербахче нямат много поводи за радост от началото

...
Феновете на Фенербахче нямат много поводи за радост от началото
Коментари Харесай

Невероятен обрат в дербито между Бешикташ и Фенербахче

Феновете на Фенербахче нямат доста мотиви за наслада от началото на сезона, само че през днешния ден футболистите на Ерсун Янал демонстрираха темперамент и стигнаха до 3:3 в истанбулското дерби с Бешикташ, макар че на почивката губеха с 0:3. Само 11 минути бяха нужни на " фенерите ", с цел да заличат пасива си и да попречат на " черните орли " да се приближат до главните кандидати за купата Истанбул Башакшехир и Галатасарай.

Всичко стартира съвършено за Бешикташ и Гьокхан Гьонул откри резултата в 11-ата минута. Защитникът се разписа против някогашния си тим след подаване на Домагой Вида. В 18-ата минута Бурак Йълмаз от дузпа вкара втори гол за домакините, а в самия завършек на полувремето още веднъж той беше прецизен и последователите на " черните орли " към този момент се настройваха за погром.  Никой не очакваше, че " фенерите " са способни на поврат, още повече на фона на трагичното им показване през акцията, вследствие на което са покрай зоната на изпадащите. Само преди няколко дни тимът отпадна и от Лига Европа след загуба от Зенит, само че през днешния ден откри сили да се вдигне и да накаже отпущането в редиците на Бешикташ.

В 55-ата минута новото попълнение на Фенербахче Миха Зайц върна един гол. Словенският национал засече центриране от десния фланг на Набил Дирар и преодоля плонжиралия Лорис Кариус. В 62-ата Матийо Валбуена извърши фаул и насочи топката в наказателното поле, където Садик Чифтпинар с глава я отклони в мрежата за 2:3.  Равенството стана факт в 66-ата минута с брилянтно осъществяване на Хасан Али Калдъръм. Мощният шут на левия бек не остави никакви шанспве на Кариус - 3:3.

Точката оказа помощ на Фенербахче да измести Гьозтепе от 14-ото място, а Бешикташ е трети, само че на цели 11 точки зад водача Истанбул Башакшехир.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛАМЙСТОРИ
ПРОГРАМА Сюпер лиг 23 кръг, понеделник 25 февруари  Бешикташ 3:3краен резулат  Фенербахче
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР