Феновете на Англия, които са облечени като рицари-кръстоносци, няма да

...
Феновете на Англия, които са облечени като рицари-кръстоносци, няма да
Коментари Харесай

Нова забрана: Без рицари кръстоносци на стадиона за мача Англия - САЩ

Феновете на Англия, които са облечени като рицари-кръстоносци, няма да могат да гледат от трибуните дуела от Световното състезание по футбол в Катар против Съединени американски щати довечера от 21:00 часа, оповестява " Таймс ".

Запалянковци с декоративни ризници и пластмасови мечове и щитове с кръста на Свети Георги няма да бъдат допускани на стадион " Ал Баит " в Ал Хор за мача с американците.
 
Изданието изяснява решението, като цитира източник от ФИФА, който споделя, че " кръстоносците в арабски подтекст могат да бъдат обидни за мюсюлманите ".
 Пълна лудница: Английски почитатели се облякоха като кръстоносци и провокираха неспокойствие в Катар Пълна лудница: Английски почитатели се облякоха като кръстоносци и провокираха неспокойствие в Катар
Антидискриминационната организация " Kick It Out " също посъветва последователите да не обличат костюми на рицари или кръстоносци, защото това припомня за войната, водена съвсем 200 години от християните против мюсюлманите през междинните епохи. 

От началото на седмицата в обществените мрежи се появиха известия и клипове за арестувани от управляващите в Катар ентусиасти, облечени като кръстоносци, като част от тях не бяха позволени до трибуните за първия мач на Англия на Мондиала против Иран, извоюван с 6:2 в понеделник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР