Фенклубът на Манчестър Юнайтед се включи в първото благотворително състезание

...
Фенклубът на Манчестър Юнайтед се включи в първото благотворително състезание
Коментари Харесай

Българските фенове на Манчестър Юнайтед помогнаха на деца с увреждания в маратон

Фенклубът на Манчестър Юнайтед се включи в първото благотворително съревнование под наслов „ Можем да бягаме дружно “, което беше част от тазгодишното издание на Софийския маратон и се организира на 15 октомври, пред Националния стадион „ Васил Левски “.

Част от маратона станаха деца в неравностойно състояние, а специфична поддръжка получиха от Официалния почитател клуб на Манчестър Юнайтед за България. Малчуганите Йоана, Ивета, Любомир, които са с церебрална парализа, и незрящият Боги съумяха да усетят тръпката на спортното достижение благодарение на професионални бегачи, като им помогнаха да изминат дистанцията от 10 550 м.

Официалният фенклуб на „ Червените дяволи “ пък награди дребните първенци с дарове – сувенири на обичания тим.

Инициатор на включването на дечицата в самодейността, е благотворителната организация ParaKids, която се старае да усъвършенства качеството на живот на деца с увреждания посредством всеобщи спортни занимания и набира средства за закупуване на спортна екипировка на малчугани със зрителни увреждания, церебрална парализа и аутизъм.

Представител на фенклуба и един от най-верните последователи на британския тийм - Манол Манолов, се включи и в друга интензивност по време на маратона – в научни опити, извършени от Явор Денчев, създател на Детски Научен Клас Kids Science. В спонтанната лаборатория имаше фонтани от фоерверки, летяща тоалетна хартия и вулканни изригвания от огън, лед и дим.

Това е единствено една от многочислените акции, на които фенклубът на „ Червените дяволи “ партнира. Българските почитатели следват прецизно традициите на обичания си тим, чиято фондация Manchester United Foundation непрестанно организира благотворителни стратегии за деца. Сред най-известните начинания на британския тийм са „ Dream Days” за организация на срещи на деца със специфични потребности с обичаните им футболни герои, както и „ United For Unicef” – партньорство с Уницеф, което за последните няколко години набра жизненоважни средства за най-уязвимите малчугани на Бангладеш и Виетнам.

По стъпките на своите идоли, феновете на „ Червените дяволи “ в България проведоха съдействие с редица благотворителни организации тази година, измежду които ParaKids и фондация „ Дечица “. Верните ентусиасти проведоха и благотворителен футболен шампионат за деца, лишени от родителки грижи, във Велико Търново на 28 и 29 април. С тези и доста други достижения, Официалният почитател клуб на Манчестър Юнайтед справедливо завоюва трето място в битката за най-хубав почитател клуб на „ Червените дяволи “ през 2017 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР