Фемке Бол подобри световния рекорд на 400 м в зала,

...
Фемке Бол подобри световния рекорд на 400 м в зала,
Коментари Харесай

Нидерландка подобри 41-годишен рекорд в леката атлетика

Фемке Бол усъвършенства международния връх на 400 м в зала, който просъществува близо 41 години. Тя стана шампионка на Нидерландия с 49.62 сек на шампионата в Апелдоорн. Досегашното върхово достижение се държеше от Ярмила Кратохвилова – 49.59 сек, ригистрирани на 7 март 1982 година в Милано. Това беше и един от най-старите международни върхове в историята на леката атлетика.

Бягането в Апелдорн бе едвам второ в кариерата на Бол под 50 секунди. Преди седмица, на шампионата в Метц (Фр), тя приключи за 49.96.

Бронзовата медалистка на 400 м от олимпийските игри в Токио 2020 за трети път записва името си като международна рекордьорка. Миналата година, в Острава, тя даде най-хубаво време в историята на нетрадиционните 300 метра, а в първото си тичане пез сегашния сезон на закрито, сложи още един връх на нетипична отдалеченост - 500 м (1:05.63 мин.) в Бостън.

" Това достижение дължа на почитателите - сподели щастливата Бол след бягането в " Омниспорт Арена ". - Никога не бях виждала толкоз хора тук. Когато финиширах, знаех, черекордът е мой, тъй като шумът от трибуните беше необикновен ".

Освен бронза от Токио 2020 Фемке Бол има извоювани още сребърни медали от международни шампионати навън и закрито, три европейски трофеи навън и две в зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР