Фелдшер от Крумовград изроди бебе с двойно увита пъпна връв

...
Фелдшер от Крумовград изроди бебе с двойно увита пъпна връв
Коментари Харесай

Фелдшер изроди бебе с двойно увита пъпна връв около вратлето в линейка

Фелдшер от Крумовград изроди бебе с двойно увита пъпна шнур към вратлето в кола за спешна помощ, заяви bTV.

В сряда в 01:46 ч. през нощта постъпва сигнал за 32-годишна бременна жена с болки от село Бряговец. Става ясно, че се чака раждане. Фелдшерът Фами Али взима акушерската чанта и дружно с водача Павел Димитров потеглят към адреса.

„ Едно от селата, които може би е най-далечната дестинация за нас. Самият транспорт до там и назад ни лишава близо 2-3 часа “, споделя Фами Али.

На път към Крумовград раждането стартира. За фелдшера това е четвърти следващ случай с изродяване на бебе в кола за спешна помощ.

„ Оказа се, че околоплодните води са изтекли без тя да знае. По пътя сред две отдалечени села дамата стартира напъните, контракциите се ускориха, което ми даде мотив да стартира да повеждам раждане “, сподели той.

Оказва се обаче, че има затруднение.

„ Когато съумях да изродя главичката на бебенцето, се оказа, че пъпната шнур е двойно увита към врата. Това в 32-годишната ми процедура се случва за първи път. Това ме навя на мисълта на първо място да освободя главичката на бебенцето от пъпната шнур.

Направих го напълно внимателно и по-късно с аспираторчето аспирирах бебенцето, с цел да може то да стартира да диша. То проплака и изрязах пъпната шнур. Отидохме двама, взехме двама – бащата, майката, и се върнахме петима “, споделя Фами Али.

На помощ се включва и водачът на колата за спешна помощ Павел Димитров. За 17 години стаж това му се случва за трети път.

„ Докторът ми сподели „ подавайте ми принадлежности “. Сам не може да се оправи, мъчно е “, споделя той.

Екипът сполучливо изражда бебето. В 02:55 ч. се ражда крепко момиченце, тежащо три кг.

Майката кръщава новороденото момиченце на името на дъщерята на фелдшера – Фатме.

До изключителната обстановка се стига, защото 32-годишната жена не е здравно обезпечена, не е посещавала гинеколог и не е знаела по кое време се чака да настъпи раждането. В последна сметка и родителите, и екипът са щастливи от развоя на събитията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР