Федерацията по художествена гимнастика проведе Общо събрание, на което се

...
Федерацията по художествена гимнастика проведе Общо събрание, на което се
Коментари Харесай

Илиана Раева доволна от работата на федерацията за 2018 г.

Федерацията по художествена гимнастика организира Общо заседание, на което се взеха решение значими въпроси. На него участваха всички постоянни членове на асоциацията и се одобриха годишният отчет и доклад за активността на Управителния съвет на БФХГ за 2018 година, годишният отчет за активността на БФХГ за 2018 година, годишният финансов доклад и годишен счетоводен баланс за 2018 година, проектобюджетът на БФХГ за 2019 година, както и се утвърдиха нови клубове за членове на БФХГ.

Събранието откри президентът на централата Илиана Раева, която очерта посоките на развиване на националните тимове като направи обстоен разбор на работата на всяко звено - дами, девойки, самостоятелно и ансамбли.

На събранието участваха старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова, основният управител на националния тим за дами - самостоятелно Бранимира Марковаa, старши треньорът на ансамбъла за девойки Вяра Ваташка, старши треньорът на националния тим за девойки Валентина Иванова.

Раева изрази голямото си удовлетворение от работата на всички национални гарнитури като акцентира, че миналата 2018 г е била извънредно сполучлива за българската художествена гимнастика с едно домакинство на най-големия конгрес в нашия спорт, каквото е Световното състезание, което домакинство бе направено по извънреден метод и е докоснало сърцата на всички състезателки, треньри, деятели и фенове по света.

Тя особено отличи работата на старши треньора на ансамбъла Весела Димитрова, като я назова безспорна гражданска война в художествената гимнастика, за която всички експерти са безапелационни, че прави в действителност шедьоври във всеки един аспект на художествената гимнастика.

Също по този начин президентът на централата особено отличи и невероятния скок, който бе реализиран от самостоятелното направление при дамите, като акцентира, че от 1987 година насам, когато България имаше една неповторимо мощна тройка в лицето на Бианка Панова, Елизабет Колева и Адриана Дунавска - през днешния ден, след толкоз години, още веднъж имаме тим от невероятни и равостойни три гимнастички в лицето на Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн. Тя посочи, че всяка една от тях при отлична игра може да се бори за медали в многобой на огромни надпревари.

Специално бе отличена работата на Бранимира Маркова като основен управител на самостоятелно направление дами, както и на всички персонални треньори (Силвия Стойнева Силвия Стойнева, Мариана Памукова) и като цяло неуморната работата на всеки един клуб и всеки треньор, без който в никакъв случай нямаше да има такива достижения на високо равнище, за тези, които стартират да работят с най-малките, които приготвят почвата и подават състезатели на националните гарнитури.

Тя също особено отдели внимание на работата на националния тим за девойки самостоятелно и работата на старши треньора Валентина Иванова и помощничката ѝ Райна Тошева, които извайват в залата същински дребни диаманти, каквито са нашите индивидуалистки при девойките, правещи ужасно усещане на съдийки и експерти и печелещи медали на всяко съревнование.

Раева направи обстоен разбор и на работата на ансамбъл-девойки и старши треньора Вяра Ваташка, като показа, че извънредно доста има вяра в нейните качества и качествата на децата и че на Световното състезание дребните лъвчета ще покажат в действителност какво могат.

Наред с достиженията и големия скок, който всички национални тимове са създали, президентът на федерацията не спести във всеки един аспект от работата какво още може да се направи, акцентира, че работата, която имат да правят всички е доста, само че сподели, че има вяра в професионализма на всеки един от треньори, състезатели, съдии, хореографи, танцови педагози и е уверена, че тази екипна работа занапред ще ни носи още доста наслада и горделивост.

Илиана Раева благодари за работата на Мария Петрова и Мария Гигова с оглед позициите им в интернационалните структури на художествената гимнастика и още един път благодари на всички работещи в администрацията и комисиите при БФХГ, като отличи неуморната работа във всяко отношение - от организацията на Световното състезание и Световните купи до всеки един подробност, обвързван с нашия спорт на генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, на офис - мениджъра Гергана Йорданова, на секретаря Моника Панайотова.

Тя показа на събранието и новите хора в БФХГ - Директорът маркетинг и реклама госпожа Юлия Мумджиева, Таня Стоянова - шеф на зала "Раковски " като представител на Национална Спортна база и Йоана Ангелова - отговорник Международен отдел при БФХГ.

Вицепрезидентът на федерацията Мария Петрова, която е и президент на Техническия Комитет по художествена гимнастика на ЮЕГ, срещна всички делегати на събранието с някои значими аспекти от организацията на Европейското състезание в Баку.

След това с цялостно единогласие делегатите одобриха финасовите доклади и счетоводния баланс за 2019 г, бе признат и бюджета за 2019 година Специални подробни доклади и запознаване на всички с детайлите на работата си в БФХГ дадоха Гергана Йорданова - офис управител на централата, секретарят на БФХГ Моника Панайотова, Юлия Мумджиева - шеф Маркетинг и реклама, юристът на Федерацията Кремена Георгиева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР