Федерациите в леката промишленост, химията, металургията и енергетиката от КТ

...
Федерациите в леката промишленост, химията, металургията и енергетиката от КТ
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“ иска компенсации за работници в неплатен отпуск

Федерациите в леката индустрия, химията, металургията и енергетиката от КТ „ Подкрепа “ упорстват за обезщетения за служащите в предприятията, наранени от рецесията с ковид, които са в неплатен отпуск. В писмо до министрите на финансите и обществената политика Владислав Горанов и Деница Сачева те оферират тези обезщетения да се пресмятат съразмерно на дните в неплатен отпуск на база минималната работна заплата.

Синдикалистите оферират от фонд „ Безработица “ на ДОО да се изплащат обезщетения и на работещите на ненапълно работно време, които да допълват възнагражденията им в рецесията. Предложението е, в случай че заплатата е до 800 лв., компенсацията да я покрива изцяло, а в случай че е до 1 500 лв. - да се допълват 80% от нея.

Индустриалните федерации на КТ „ Подкрепа “ упорстват и за регламентиране на ограничения за справяне с рецесията след преустановяване на изключителното състояние. Мотивът е, че възобновяване на предприятията от промишлеността ще продължи с месеци, а може би и година, тъй като те са съвсем 100% експортно насочени, а рецесията е в целия свят.

Те оферират облекчена процедура за финансово подкрепяне за наемането на служащи и чиновници, регистрирани като безработни, която да се ползва след анулацията на изключителното състояние.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР