Федералното правителство отмени договор за милиони долари с Имърджънт байосълюшънс,

...
Федералното правителство отмени договор за милиони долари с Имърджънт байосълюшънс,
Коментари Харесай

САЩ развалиха договор за милиони с производител на ваксини, объркал Янсен с АстраЗенека

Федералното държавно управление анулира контракт за милиони долари с " Имърджънт байосълюшънс ", производител на ваксини основан в щата Мериленд, за който е било открито, че е създал милиони дози от имунизацията на " Джонсън и Джонсън " с примеси, съобщи вестник " Вашингтон пост ", представен от Асошиейтед прес.

Според " Вашингтон пост " " Имърджънт " е съобщил за анулацията на контракта на стойност 180 милиона $ през вчерашния ден, по време на разискване по телефона на последните финансови резултати на производителя.

" Имърджънт байосълюшънс " беше част от напъните на администрацията на Тръмп да форсира създаването и разпространяването на ваксини. Но откакто подписа контракт с предходната администрация, " Имърджънт " бързо стартира да изпитва индустриални проблеми.

През март съставки, които е трябвало да се употребяват за производството на ваксини на " Астра Зенека ", са били неправилно добавени към 15 милиона дози от имунизацията на " Джонсън и Джонсън ". Тези проблеми забавиха производството с месец. След това администрацията на Байдън подреди на " Джонсън и Джонсън " да поеме непосредствено ръководството на производството на имунизацията там.

През юни американското Управление за храните и медикаментите реши да бракува още минимум 60 милиона дози от имунизацията на " Джонсън и Джонсън ", създадени във фабриката на " Имърджънт ".

Производствените проблеми в тази фабрика попречиха на напъните на " Джонсън и Джонсън " да бъде сериозен участник в акцията за имунизация, изключително на хората в отдалечени региони и небогати страни. Ваксината му се съхранява при общоприети температури на изстудяване, инжектирането на единствено една доза е задоволително за насърчаване на имунитет и тя е по-евтина от някои други ваксини.

Асошиейтед прес отбелязва, че по нейна информация Управлението за храните и медикаментите неведнъж е посочвало проблеми в завода на " Имърджънт " като зле подготвени чиновници, напукани флакони и проблеми с мухъла и други замърсители към едно от оборудванията му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР