Федералният министър на вътрешните работи Нанси Файзер изрази безпокойството си

...
Федералният министър на вътрешните работи Нанси Файзер изрази безпокойството си
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър: Плановете за преврат са бездната на терористичната заплаха

Федералният министър на вътрешните работи Нанси Файзер изрази безпокойството си от проектите за прелом в Германия, които са взор към " бездната на терористичната опасност ".

Файзер съобщи, че основателите са били " водени от мечти за принудително събаряне на властта и тайни идеологии ". Войнстващите жители на Райха са обединени от омразата си към демокрацията, страната и хората, които се застъпват за общността.

Федералният министър на правораздаването Бушман написа в Twitter, че демокрацията е беззащитна. Той приказва и за " антитерористична интервенция ". Имаше съмнения, че е планувано въоръжено нахлуване против конституционните органи.

Тази заран полицията изпрати огромен контингент от 3000 чиновници в единадесет федерални провинции. Един от фокусните пунктове е Бад Лобенщайн в Източна Тюрингия. По данни на Федералната прокуратура са задържани 25 души. За 22-ма от задържаните се твърди, че са членове на терористична организация, а двама от тях са нейни ръководители. Освен това има още 27 обвинени, заяви говорителката на полицията в Карлсруе.

Федералната прокуратура упреква към 50 дами и мъже, че са основали терористична организация за събаряне на конституционния ред на Федерална република Германия. Наред с други неща се твърди, че те са възнамерявали да щурмуват постройката на Райхстага и да смъкват федералното държавно управление. Централният орган на групата е „ съвет “. Неговите членове се срещали постоянно скрито от ноември 2021 година насам, с цел да възнамеряват завземането на властта в Германия и основаването на лични държавни структури. Твърди се, че отпред на групата е бил Хайнрих принц Ройс от Тюрингия, а в нея са взели участие някогашен народен представител, сегашен арбитър, както и някогашни и сегашни военни.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР