Федералният канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Федералният канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Олаф Шолц : Германия разследва много сериозно изтичането на информация от разговор на високопоставени военни

Федералният канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 разгласи през днешния ден, че Германия подробно проверява изтеклия аудиозапис на армейски офицери, които разискват секретни материали по отношение на войната в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Това е доста сериозен въпрос и по тази причина в този момент е обект на доста деликатно, доста задълбочено и доста бързо следствие “, съобщи Шолц по време на визитата си в Рим.

Инцидентът е провокирал безпокойствие за възможен шпионаж в Германия и апели към обяснение от Русия.

Говорител на министерството на защитата на Германия през днешния ден съобщи, че не може да удостовери достоверността на записа, само че немската работа за контраразузнаване проверява въпроса и ще бъдат подхванати всички нужни ограничения.

Руската журналистка и основна редакторка на държавната телевизия Ар Ти (RT) Маргарита Симонян първа излъчи през вчерашния ден аудиозаписа, който бе качен и на нейната страница в " Телеграм ".

Участниците в диалога разискват вероятната доставка на крилати ракети " Таурус " на Киев, което немският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 до момента изрично отхвърляше обществено. Те също по този начин приказват за образованието на украинските бойци и вероятните военни цели.

Посолството на Русия в Берлин не отговори на изпратеното посредством имейл искане за коментар по отношение на изказванията за вероятен шпионаж.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР